興趣嗜好

跳至
[電腦] CD--> MP3

首頁

尾頁

禁止訪問

CD--> MP3

男爵府

2020勳章 好媽媽勳章

Re: CD--> MP3

i-pot我就唔知,我就用cdex,freeware黎!
官方網頁down左,妳試下用呢個download!
(((CDEX)))

複式洋房

Use Nero burn already can, can change to MP3 with song name by cd database on the internet

別墅

我用 microsoft media player 10 直接轉

史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

複式洋房

最方便係window media player
入面有從CD擷取音樂

轉檔前入選項 擷取果度set返去mp3同埋個頻率先

伯爵府

Riverwind 寫道:
我用 microsoft media player 10 直接轉
thanks

男爵府

microsoft media player 10 只可在 windows xp 用 ..我用 win 2000 pro.. 一定只可以 download microsoft media player series 9 .. winamp 我去睇過..如果用 rip cd 係要俾 $$$ 買.. 我用 realone player converter .. 雖然得..不過唔知點解有d地方會好似"食帶"咁跳跳下 ..
Ding

男爵府

2020勳章 好媽媽勳章

Ding 寫道:
microsoft media player 10 只可在 windows xp 用 ..我用 win 2000 pro.. 一定只可以 download microsoft media player series 9 .. winamp 我去睇過..如果用 rip cd 係要俾 $$$ 買.. 我用 realone player converter .. 雖然得..不過唔知點解有d地方會好似"食帶"咁跳跳下 ..

呢個時候你就要用cdex喇

男爵府

迪迪仔

我去過你俾果條 link .. 不過唔係英交睇唔明 ..後來我搵到一個 easy cd ripper .. 係 trial version 不過都可以 convert cd to mp3 .. 效果都唔錯 .. hehe..不過我都會試下 cdex ..

**岩岩download左 .. 一陣試下 .. 兩者比較下.. .. thx...
Ding

男爵府

迪迪仔

hahah..又真係幾好用 .. 如果首歌太長仲可以揀時間 .. thx ..
Ding

別墅

點解我找唔到"從CD擷取音樂", 只有"從CD復製音樂" 點找架, 唔該教下我呀.

tim57hk 寫道:
入面有從CD擷取音樂

轉檔前入選項 擷取果度set返去mp3同埋個頻率先[/quote]
該用戶已被刪除

男爵府

小女人..

你check 下個 windows media 係幾多 version ?
只有 windows media player 10 才有這個 function .. series 9 都無架 ...

小女人 寫道:
點解我找唔到"從CD擷取音樂", 只有"從CD復製音樂" 點找架, 唔該教下我呀.

tim57hk 寫道:
入面有從CD擷取音樂

[/quote]
Ding

別墅

唔該晒, 等我睇下先.

Ding 寫道:
小女人..

你check 下個 windows media 係幾多 version ?
只有 windows media player 10 才有這個 function .. series 9 都無架 ...

小女人 寫道:

tim57hk 寫道:
入面有從CD擷取音樂

[/quote][/quote]

複式洋房

咁咪禁"從CD複製音樂"囉-.-” 我記錯∼
跟住佢應該有咩開始複製你揀

就咁禁開始複製
佢會轉檔
可以wma或者mp3檔
轉左係邊 轉咩檔 咩音質 就睇選項果度教左咩啦∼

仲有window media player 9有冇呢個功能就唔知啦
但應該有∼ 
有印象出window media player10之前用過

男爵府

tim57hk

如果用 windows media player 9, 係可以將 cd 轉 mp3 ..不過要上網買一個 plug-ins. 用 "從CD複製音樂" .. 只可複製 window media audio format (可以在 "工具"->"選項"->"複製音樂"睇到個格式) click 下隔離個 "進一步了解 mp3 格式.. 就會介紹你去買 plug-ins .... 如果係用 windows media player 10, cd 轉 mp3 個 function 係免費..可惜只可以在 xp 裝 version 10 ..

tim57hk 寫道:
咁咪禁"從CD複製音樂"囉-.-” 我記錯∼
跟住佢應該有咩開始複製你揀

就咁禁開始複製
佢會轉檔
可以wma或者mp3檔
轉左係邊 轉咩檔 咩音質 就睇選項果度教左咩啦∼

仲有window media player 9有冇呢個功能就唔知啦
但應該有∼ 
有印象出window media player10之前用過
Ding

首頁

尾頁

跳至
熱門主題