自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我終於搵到流感針啦

我終於搵到有流感針啦...今日打電話去所有私家醫院問....淨得港中醫院有...仲要淨返好少...我奶奶下午就立即同bb出去打流感針.....佢地就已經打左.......不過當我放工想去打...就已經無晒貨啦....不過bb打左...我都放心左好多啦....聽日等我左打電話去問診所...睇下邊間仲有貨....因為我同我老公仲未打呀 :-(

公爵府

Re: 我終於搵到流感針啦

唔係喎,bb要分2次打喎,你要問清楚好d喎 :wink: :wink:

珍珠宮

畀面勳章

我成家人同工人都打左, 得我都未打咋...

不過, 問過N咁多clinics, 全線冇疫苗 :-(

版主

2020勳章 版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

打左真係好d咩 ??

「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

2020勳章 好媽媽勳章

但有時聽人講話打左仲易病, 係咪真架

大宅

我bb要打2針嫁...不過第2針已經比左$.留左我我..四星期後再去打第2針

男爵府

大廚勳章

我知邊度仲有得打呀~
$180一支

男爵府

我個囝昨天放學打左 $70支,今年第三年打啦,大人就無貨,要預留下星期先打,係啞,流感疫苗適用6個月大bb,若9歲以下從未注射過流感疫苗的小朋友,需完成第一針的4星期後,注射第二針。真係要問清楚醫生先同bb打流感針。 :-P
loloma 寫道:
唔係喎,bb要分2次打喎,你要問清楚好d喎 :wink: :wink:

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我同個仔都打咗兩年幾,(每年一針)佢第一針之後係要隔一個月打多針架.打完真係病少咗,不過可能藥力開幾過,而家又病過.係時係又去搵針打啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

令令 寫道:
我個囝昨天放學打左 $70支,今年第三年打啦,大人就無貨,要預留下星期先打,係啞,流感疫苗適用6個月大bb,若9歲以下從未注射過流感疫苗的小朋友,需完成第一針的4星期後,注射第二針。真係要問清楚醫生先同bb打流感針。 :-P [quote]
[/quote]
呀...我細仔7歲,咁咪要打2針

男爵府

係啞numen,6個月以上9歲以下未注射過都要2針。 :-P
numen 寫道:
[quote]
令令 寫道:
我個囝昨天放學打左 $70支,今年第三年打啦,大人就無貨,要預留下星期先打,係啞,流感疫苗適用6個月大bb,若9歲以下從未注射過流感疫苗的小朋友,需完成第一針的4星期後,注射第二針。真係要問清楚醫生先同bb打流感針。 :-P [quote]
[/quote]
呀...我細仔7歲,咁咪要打2針 [/quote]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

令令 打2支 total=$140...

男爵府

係啞,$70支就係,有啲地方收100、120,140,180..... :-P
numen 寫道:
令令 打2支 total=$140...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

令令咁你小朋友要打幾支??有無喊呀?

侯爵府

我咪180/枝果d水魚o墨

男爵府

第一次2支,現在打第三年,所以昨天打一支 :-P

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

令令 寫道:
第一次2支,現在打第三年,所以昨天打一支 :-P

哦.....唔該你,thx

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都幫我女打左,要150一枝,佢收得貴都冇計,鬼叫自己咁遲先去打,佢都冇晒貨,我問過兩間兒科專科,佢地話要380一枝,三歲以下仲要打兩枝tim,即係760....真係貴到呢,我仔個時學校打80一枝,我覺得打左好似好d,上次我女病跟住輪到我姪女病,我個仔一d事都冇,未打之前次次都一齊中招,今次竟然冇事,唔知係枝針定好彩呢~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我都book定2支,俾我個女打。140一支,我又覺得佢收得我太平,唔係好信得過,聽聞有幾隻牌子架!

首頁

尾頁

跳至