跳至

首頁

尾頁

大宅

BB第一次識講Hello呀!

今日帶BB同外公外婆去行街街,去到荷花時BB見倒個公仔,竟然同個公仔講左兩次"HELLO",我同老工都聽得不太清楚,以為係我地搞...去完街今晚番到屋企,同B沖完個靚涼跟住放佢落床度比自己玩...佢望住我講左聲"HELLO"呀!好清楚咁兩個音講出黎!跟住我老工入黎房,佢又講多次呀!真係開心呀!!!不過之後想再逗佢講...佢唔再蘇我地了
頌宜-(4月13日出世)

別墅

Re: BB第一次識講Hello呀!

hello amanda,

你個bb 咁得意, 竟然識講"hello"先, 我成日諗究竟阿囡第一次會講咩?!! 你係咪成日對住bb講hello? 定係佢玩緊既玩具會講hello?? 不過佢真係好叻呀.......

公爵府

咁快可以識講野架喇?

我覺得 bb 冇理由咁快識講野, 而家蝦仔成日講媽媽, 爸爸 / mum mum .. 我都當佢係普通發聲學講野喳.
[/url]

大宅

真係咁快, 我同事個bb就嚟1歲都未識喎! ?-( ?-( ?-(
不過人人唔同既, 唔知我囡囡幾時識呢?

大宅

係呀! 我成日攞d公仔去佢面前同佢講hello架! 同埋好早之前已經日日係咁不停播歌仔同MTV佢聽同睇,另外...我地日頭番工,係阿姨黎屋企幫我地睇住BB半日的,阿姨佢呢...把口冇時停好似播音機咁...連我地兩公婆都有D怕左佢呢...咁可能對囡囡學講野會有D幫助呀~
頌宜-(4月13日出世)

大宅

大宅

你BB好叻叻呀

首頁

尾頁

跳至