心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒的煩惱

單係照顧佢的:

情緒,學習和教育,身體健康

就已經煩死啦

都唔好計其他野啦 ......

照照鏡睇下自己,越來越不似......人形 :cry: :-( :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

Re: 育兒的煩惱

未生bb之前...唔係一早諗定既咩...算啦...你望住佢一日比一日長大...將來學成既時候...就係你既收穫...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

所以我近排最捨得買化妝護膚品,成個化妝台都是護膚品,其實都唔知幾時先用得晒,不過一見新野又心思思去買,無非都是想個樣靓d,唔好睇落咁殘,亦唔想個樣咁快老過老公,想慳都唔得.

民房

好多野,唔係你諗得到的.

收穫? 無諗過會又要有甚麼收穫.
亦唔去計付出幾多!

有時真係覺好煩,
亦無時間去照顧下自己.

育兒要付出的無限愛心和耐性,遠遠唔係可以預計得到的.
每天都在挑戰我的極限.

但無論幾辛苦,幾難,幾煩惱,幾無方向,都要想辦法去應付.
因為孩子是自己的.

別墅

lau 寫道:
所以我近排最捨得買化妝護膚品,成個化妝台都是護膚品,其實都唔知幾時先用得晒,不過一見新野又心思思去買,無非都是想個樣靓d,唔好睇落咁殘,亦唔想個樣咁快老過老公,想慳都唔得.

我同你一樣~~
:mrgreen:~~ KARIS ~~

民房

好有同感,所以天下父母係好偉大.
唔好動,又驚佢係唔係自閉/生病
好動,又驚佢有過度活躍証/又驚學壞/
每一件事情都驚,個個父母都想方法教好小朋友
所以d人話養兒一百歲,長憂99係無錯.
可能宜d就係定律啦.
大家媽咪努力啦,我都好努力咁教個好好好活躍既仔仔

首頁

尾頁

跳至