自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

幫幫手, 重組句子, thanks.

無涯的 / 終生 / 學問的 / 學習 / 海洋 / 我們 / 是 / 要

大宅

Re: 幫幫手, 重組句子, thanks.

有無獎品?

民房

tommythumb 寫道:
有無獎品?

答完話妳知

大宅

禾門要中生鶴閘,落閘的凱楊事毛艾的。

彼掌稟。

大宅

2020勳章

(我路過o架咋...)

學問的/海洋/是/無涯的,/我們/要/終生/學習.

but can we add the comma?

民房

Yinwan 寫道:
(我路過o架咋...)

學問的/海洋/是/無涯的,/我們/要/終生/學習.

but can we add the comma?

OK

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

學問的海洋是無涯的,我們要終生學習

男爵府

無涯的 / 終生 / 學問的 / 學習 / 海洋 / 我們 / 是 / 要

學問的海洋是無涯的我們要終生學習

但我覺得這才是好一點 :-

無涯的 / 終生 / 學問 / 學習 / 海洋 / 我們 / 是 / 要

學問是無涯的海洋我們要終生學習
*** 不過要將個"的"字0左落肚先可以0甘寫 ***

男爵府

2020勳章

wakuwaku:

這順口一些.

我都拼唔痁呀!!

7w3. bb size1.26cm    12w2 bb size 6.5cm
8w2 bb size 2cm
9w1 bb size 2.3cm       32w6  4.8lbs

子爵府

"學問的海洋是無涯的我們要終生學習"呢個好似岩。

因為"學問是無涯的海洋我們要終生學習" 欠的字 "學問的0

香香 寫道:
wakuwaku:

這順口一些.

我都拼唔痁呀!!

男爵府

goofyszesze,
你講得0岩! 我無話錯.為0左要符合提供0既字, 就一定要寫"學問的海洋是無涯的我們要終生學習". 這絕對是正確的答案.

但我個人覺得意思唔夠0甘樣寫好0者!!

無涯的 / 終生 / 學問 / 學習 / 海洋 / 我們 / 是 / 要

*** 不過要將個"的"字0左落肚先可以0甘寫 ***

民房

唔該晒各位幫手 我都覺得以下最啱:
學問的海洋是無涯的,我們要終生學習。

等亞仔派左答案, 會再話比大家知啱唔啱

民房

flower123 寫道:
唔該晒各位幫手 我都覺得以下最啱:
學問的海洋是無涯的,我們要終生學習。

等亞仔派左答案, 會再話比大家知啱唔啱

亞仔派左練習啦, 啱晒呀, thanks.

民房

現在有另一句要大家再幫幫忙.

作風/辛辣/中傷/銳利的/文章/惡意的/辭鋒/魯迅/某些/形成了/為了/應付/。/,/,

民房

Urgent: 幫幫手, 重組句子, thanks.

現在有另一句要大家再幫幫忙.

作風/辛辣/中傷/銳利的/文章/惡意的/辭鋒/魯迅/某些/形成了/為了/應付/。/,/,

別墅

Re: Urgent: 幫幫手, 重組句子, thanks.

猜猜, 好難喔

"為了應付某些惡意的中傷, 魯迅形成了文章辛辣, 辭鋒銳利的作風。"

男爵府

2020勳章

Re: Urgent: 幫幫手, 重組句子, thanks.

魯迅為了應付某些惡意的中傷,形成了作風辛辣, 辭鋒銳利的文章。

民房

kit7266 寫道:
魯迅為了應付某些惡意的中傷,形成了作風辛辣, 辭鋒銳利的文章。

唔該晒大家, 正確答案如下:

魯迅為了應付某些惡意的中傷,形成了文章辛辣, 辭鋒銳利的作風。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題