跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

大部份bb轉左m碼片片未

hi, 我發覺 pampers 既 s 碼 (唔記得邊個系列綠綠藍藍既包裝) 好細條.....
但另一包 "乜乜棉柔" (黃色包裝) 又比較大條, 大家都係細碼, 真係唔明.

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 大部份bb轉左m碼片片未

Yesterday, I changed the size, but 大脾都好似好窄,條腰和petpet就鬆,唔知穿片片大脾有印正唔正常?
[img align=right][/img]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我試用左 m 碼了, 都岩用, 所以用埋呢1包 s 碼都要轉m碼喇.

大宅

Yes, perhaps because 棉柔 is much more expensive. My bb has changed to M size for a long time la!

moonychan 寫道:
hi, 我發覺 pampers 既 s 碼 (唔記得邊個系列綠綠藍藍既包裝) 好細條.....
但另一包 "乜乜棉柔" (黃色包裝) 又比較大條, 大家都係細碼, 真係唔明.

大宅

唔同牌子要用唔同碼o架, 之前買左包PETPET既S碼已經緊啦, 用完要買M碼, 不過用妮飄就仍然係用S碼.

大宅

ecec,
pls check pm, thx

大宅

之前有流wee wee ,所以已用msize喇!

大宅

用緊 pampers 特級棉柔 M 碼啦!

想問下妮飄係同 pampers 係咪差好遠呢?想試下平 d 但又怕唔好用 ......

伯爵府

好媽媽勳章

我bb仲用緊huggies初生咋....用埋呢包轉s碼...點解你地bb已經轉左m碼甘叻既....

大宅

huggies初生= pamper S 碼
pamper M 碼= NEPIA S碼

<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

伯爵府

好媽媽勳章

tracyyuen,

我都聽講huggies比pampers大d,原來真架.....雖然我兩隻都用過,但係都唔記得左囉...甘我轉pampers既s碼唔知會唔會唔岩著既呢? ?-(

大宅

雲妮彭 ,

當我用晒huggies同pamper既初生之後, 貪新鮮轉用NEPIA/huggies S碼, 打算用完再轉用pamper s的存貨, 點知pamper s 比 nepia細好多, 個貼都貼唔到正常有印花個位 , 宜家重淨50多片~點算

雲妮彭 寫道:
tracyyuen,

我都聽講huggies比pampers大d,原來真架.....雖然我兩隻都用過,但係都唔記得左囉...甘我轉pampers既s碼唔知會唔會唔岩著既呢? ?-(
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

伯爵府

好媽媽勳章

Tracyyuen,

哎呀........我都有一包pampers既s碼未開tim, 諗住用埋呢幾片huggies初生就用架喇....會唔會唔岩用架?大劑.........

大宅

雲妮彭,

huggies初生差不多=pampers s碼
如果你用huggies 初生都緊到爆咁就不要開pampers s碼喇, 去藥房換pampers m 或 huggies s 啦~

我因為用尿布多, 所以一包70+片可以用成個月, bb又大得快, 朋友在bb出生時送的尿片到宜家都未用完, 成日攞d初生去換 s碼, s碼又去換m碼, 真係玩謝間藥房

伯爵府

好媽媽勳章

tracyyuen,

佢用huggies既初生勉強都ok既,唔算好緊.......我諗包pampers細碼可以用掛.......我地個度d藥房邊樹有你地個度甘好,可以換啦.........而且個包pampers係d親戚送既,都無單....

大宅

雲妮彭,

開頭我都唔知藥房可以換, 都係bk媽咪教路至曉~~
唔洗單架~~但你要先確定果間藥房有你那款片片賣, 去換同老闆講"我上兩星期來買兩包, 宜家用了一包余下這包就唔合穿, 可否換大一個碼呀~老闆"

一定得~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

tracyyuen
你係邊間藥房換架?咁好無咋形ga
[img=500,400][/img]

首頁

尾頁

跳至