懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

有關網褲問題

如果開刀生bb是否需要用網褲?係邊度有得買?大約幾錢?用完是否即棄?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 有關網褲問題

網褲勁好用, 一定要買.

開刀生 tips:

一定要買埋束腹帶, 因為冇佢support住傷口, 好難落床, 有左佢, 落床雖然都會痛, 但唔會有果種 "吊住吊住"既感覺! 好行好多嫁.

另外, 網褲係你落床後方便去廁所嫁, 網褲著響束腹帶面, 咁去廁所就唔洗除束腹帶, 朝朝有護士來幫你 "綁" 束腹帶 (私家醫院)

我返到家都有著網褲呀, 因為比較彈性, 舒服d.

一定要束住個肚呀, 束得幾內得幾內. 之後就轉著收肚褲. 我響媽媽世界買左條, $360, 包到上胃, 但始終唔夠束腹帶咁緊......

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

荷花就有, 好平...

複式洋房

moonycan

我想問吓網褲係岩黎架, 係唔係等於衛生褲呀, 有咩用架, 因為我係第一胎咩都唔知, 請指教

THX!

侯爵府

MAGGIETAM,

我路過答你o既問題啦! :lol:

網褲咪就係好似魚網咁o既under囉! 都係under型, 不過比較高腰, 包得又穩陣。 因為網褲好有彈性, 咁產後用一、兩條巾巾都好易固定, 同埋透氣唔焗身, 而且姑娘或者嬸嬸同你沖洗同換巾巾o既時候都好容易除。

複式洋房

my_tabo

thx!, 係唔係中間係網架, 你個囡囡好靚呀, 白雪雪

侯爵府

MAGGIETAM,

唔駛客氣! 條網褲成條都係網o黎o架!
多謝你讚我囡囡呀! :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至