意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 86|主題: 127763

請2個工人?? pls help...

禁止訪問

國民生產總值:17185

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

請2個工人?? pls help...

男爵府

國民生產總值:6787

Re: 請2個工人?? pls help...

babie2,

Yes, I'm 兩年抱兩. Once my 2nd child was born, I employed an auntie of my maid. Although the 'new' maid is the old one's auntie, they were just 23 and 24 respectively. They are both Filipina. It all depends on your luck. My 'old' one is quite smart but her auntie is not. Luckily the smart one would do most of the work and often helps her auntie. The share of workload is not 50/50 but roughly 55/45 (old/new). As long as the 'old' one does not mind and the job is done properly, I have no problem with that. I think they are quite lucky that they are relative and can talk to each other at home. Now my children are aged 3.5 yrs, 2 yrs and 3 mths respectively. My first two children go to school in the daytime and my maids only have to handle the 3-month-old bb. They have plenty of 'free' time actually. They have their holidays on Sun/Sat alternatively.

babie2 寫道:
hello...
我大B而家1歲, 到細B出世大B先19個月.....而家得一個BunBun (可keep可唔keep個隻)....佢個妹都想做 (但帕呢兩姐妹太精)

請問有無媽咪兩年抱兩要請兩個工人??
係咪姐妹好D??
BunBun or 印印??

請分享....

.

大宅

國民生產總值:1098

我試過請過姑姪,好勞氣。話明放假要輪放,結果就起身唔見晒兩個,請兩個人就成日得一個做野,因為一個成日係後門出去樓上樓下傾解~再唔係就係工人房講電話....後來請兩個係朋友關係問題依家有~~~依家兩個印印原全唔識,但就合作得好好,一個煮飯一個睇囡自己安排得好好~最起碼唔使勞氣。

大宅

國民生產總值:3049

我有兩個賓,一個18年退休,一個都成8年,佢地係姑嫂關係,相處得好好,而家再請一個係佢地教友關係,應ok,

其實請兩個人,至好唔係同一family的,因如有紅白事,或屋企突然有事($,災難) 就一次兩個一同來煩你,唔好製! 

另如突然加請一個工人呢,入境處就真係好煩要好多suporting ,你問清楚d先再去做呀,唔係攪好耐架 !

Msma

大宅

國民生產總值:3012

我都覺得唔識的會好的, 我有個賓賓, 都ok架, 但會請多個印印照顧我呀媽, 就怕2個賓賓易出古或, 2個唔同國籍可互相監察, 又唔會串埋

Msma 寫道:

其實請兩個人,至好唔係同一family的,因如有紅白事,或屋企突然有事($,災難) 就一次兩個一同來煩你,唔好製! 

複式洋房

國民生產總值:319

我曾經有2個工人, 好煩, 好難handle.
我聽講過, 請同郷, 佢倆frenid時, 便會夾埋攪野, 玩你.
唔好時, 日日互相投訴, 煩到你死.
我個case, 就是後者.

最好是一個攪得掂!

別墅

國民生產總值:964

b

b

禁止訪問

國民生產總值:25295

醒目開學勳章

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.