懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇媽咪照到係仔, 但係生左女架?

今日照左bb係仔黎架, 個個都想我生女(包括自己), 初時知道時真係有d唔開心, 所以問下有冇媽咪照左係仔, 但係生女架?

別墅

Re: 有冇媽咪照到係仔, 但係生左女架?

我自己3個月時照到係囡都係生囡,
不過我有個朋友照果時係囡但生左個囝,
其實順其自然啦,無論囝囡都係自己既親生骨肉,
所以生囝生囡都應該開心,唔好太計較

大宅

gingin0806 ,

我o地0512有個媽咪話係醫院時,有個大肚婆照了3次係囡,但最後生了個仔wor
係呢你依o架幾多個月呀?會唔會未準呢?不過點都好啦,祝你同bb都健康

洋房

我照到囡,生出

大宅

我表姐照了是囝,但生了是囡。不過佢地現在都好錫囡囡。

複式洋房

Hello gingin0806,

我同妳一樣都好想生女,因為我已經有個仔,所以有心追個女,但係上星期16週照到有80%仔,大家都好失望,因為由開始懷孕到現在我都有睇中醫,每次佢都話我係女,所以唔知信邊個好!但係人哋話照到女就有可能錯,仔仔唔會錯,因為多舊嘢喎!

複式洋房

我照左幾次都係囡,預產期係12月1日,到時先知係咪真係囡囡 ,不過無咩所謂啦!各有各好~~

初時我屋企人知道係囡囡,成日問會否照錯,攪到我有壓力,所以你千祈唔好好似我咁,一定要開開心心迎接bb,如果唔係,佢o向肚裏面會知道會唔開心嫁!
HI HI :-D

複式洋房

我去照左幾次都照到囡囡個陰唇~~
HI HI :-D

子爵府

hahaa....我前幾日照完BB係囡,先响到問人有冇試過結果係"囝",其實仔女都好,都係親生嘅,順其自然lu... :mrgreen:

大宅

我當時沒有問醫生是仔定女, 只是問個胎是健康, 但醫生和護士話個bb個頭大得滯, 第二天叫再醫院驗血糖, 點知到生咗個b出來時個頭是細碼. 真好無辜.
話返轉頭點解我唔問原因有2個, 1. 保持神秘感. 2. 費時照咗出來本來喺女就話咗喺仔, 就唔好啦. 我有個親屬就是這樣.
當親戚(她)馱了6個月照時, 醫生告知她是仔. 當晚一家人吃吃生日飯, 她就同老爺講(大事宣揚)話醫生照到喺仔, 她老爺就話現在醫學昌明, 甚麼事都好預知, 喺仔喺女都無所謂啦. 唔好比自己太大壓力.
過了數天, 我就同阿媽閒話家常, 為何當日她這樣說法, 阿媽和阿姨都有同感, 萬一出來個個是女仔又如何, 最後她生咗個女,還要早了一個月出世, 聽阿媽話重生得好辛苦, 我即時反應是她的壓力好大, 她生個女時唔開心了一天, 之後就冇事, 再接受.
有時候心中知道就好, 期望越大, 失望越大. 唔好比太大壓力自己.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

禁止訪問

該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

我前日去威院照結構時, 姑娘照埋bb既"古古仔"同陰囊俾我地弟. 如果兩樣男仔既表徵都照到, 就應該無錯啦. 你下次照超聲波時叫醫生check哂d表徵俾你弟啦

祝你如願以嘗, bb健健康康

別墅

我14週時照ultra sound時醫生話都照到咕咕, 佢估係仔, 不過話下次可以再確定, 咁到我18週再照時醫生就話係仔, 不過因為我要抽胎水, 係21週出報告時就好肯定啦!

別墅

sweetjelly,

我都係有個仔, 我依家15w去照, e生話咁早照到, 多數都係仔, 個個都好失望, 所以真係有d唔開心 :-(

大宅

我覺得如果自己係好介意bb個姓別的話,就情原唔好問醫生boy or girl,以免比壓力自己,令自己唔開心,不如到時生了才知仲好,生了出來,見到小生命慢慢長大,到時無論係男定女都一定會好鐘意的

複式洋房

gingin0806 ,

因為大家都已經有個仔,好自然當然想呢胎係女啦!相信大家都唔會再生,有仔有女緊係最好啦!我都係因為個仔過度活躍,所以隔咗成6年先再有,好驚又係仔又係咁活躍呀! :-( 不過一日未出世大家都仲有希望!

子爵府

我就唔係啦~~
e生話照到估係女,但係個個都話我似生仔~~~
我唔係介意性別,不過我買0左好多0野都係粉紅色,我怕如果係仔就失預算咋~~~

首頁

尾頁

跳至