自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

有冇人用過Tempur枕頭? 有乜comment?

我睇岩呢款:

CLICK HERE=> Tempur Millienium Pillow

未折要一千蚊, 而家賣$688. 即場試既感覺就幾好, 但始終未曾用, 唔知好唔好. 大家用過既話, 可唔可以比d comment?

別墅

Re: 有冇人用過Tempur枕頭? 有乜comment?

Difficult to comment. It's very personal and it all depends on your own feeling.

I bought my first Tempur from Japan back in 1997 and bought another two in Sogo (I used the original model, over $1200 each) until the local cheapest model came out in the market in recent years.

I tried many brands, such as Sinomax, Zero-Gravity, Tanrich and other unknown brands and I prefer those made of harder materials, again it's very personal.

To me, they make no difference to each other but you have to repace them after around a year when they became softer and lost their elasticity.

大宅

我用緊"The TEMPUR Original Neck Pillow",覺得好好用&好襟用(用左好多年都完全無變形),請問係香港邊樹有得買呀?

珍珠宮

畀面勳章

DSS,

Thx for your comment!

我知pillow呢樣野真係好personal. 我以前用過海馬牌(U-shape pillow), 而家A-fontan智能枕. 初初覺得智能枕好舒服, 但唔知係咪我鐘意側睡, 如果訓唔正個中間位就訓黎頸, 好煩.

珍珠宮

畀面勳章

HINPA,

Wingon 同 先施都有. 而家先施大大大減價, 聽日last day, 所以仲15-16, 唔知買唔買好.

大宅

Teresa,

想提返一點,我覺得呢隻枕頭ge質料係偏軟身d ga,如果鍾意or"訓"慣硬枕ge就要試清楚岩唔岩自己啦

大宅

Teresa,

幾年前買了一個給媽媽用,我自己都「訓」過幾晚,我覺得個枕頭承托得好好,好貼條勁,不過幾貴,到依家我都無買給自己!

toffeeli

珍珠宮

畀面勳章

toffeeli,

係law, 我就係覺得佢都幾貴 (even after discount), 又試唔真係咪好訓. 你知啦, 買件衫唔岩都可以送比人, pillow呢d咁personal既野, 如果唔岩就肉赤喇...

我鐘意稍軟身既pillow (好似sinomax o個d), 我訓上去個感覺同sinomax差唔多, 唔考慮sinomax係因為佢地冇我睇岩呢隻Tempur Pillow個shape.

別墅

For information, Comparatively speaking, Zero Gravity (Conmfort) is the hardest and SInomax is the softest. Tempur is in between but I haven't tried A-Fotane or Sea Horse.

:lol:

大宅

Teresa,

不過折咗六百幾蚊,真係平咗好多,我果時買,係咁講都無折,依家個價錢都好吸引,我都想買番個!

toffeeli

民房

好好用,我用左4年仲咁好訓,我未試過訓1個枕頭可以訓咁耐?
問下大家..有冇試過訓1個枕頭訓4年?
我係尖沙咀新世界百貨買咖,做pomo,會送百貨既cupon囉∼真係好好訓咖!

子爵府

早排永安減價老公都買

民房

我係新世界買550,做50%off

首頁

尾頁

跳至