夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

del

del sorry

水晶宮

2020勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 老婆有外遇,我應怎麼做???

你有無同你太太坐低傾下呢? 如有第3者, 應該唔係一朝一夕既事, 事前有無咩跡象呀?

如果佢都做到0甘明顯, 不如大家攤開黎講啦. 無端端唔返屋企訓, 及無任何解釋, 你太太好唔掂喎~~~

你試下同佢傾啦, 如果真係唔認而你又想佢回心轉意, 0甘就唯有死忍同等咋喎....如果你決定離婚, 可以單方面申請. 如想成功攞到撫養權, 可能要搵私家偵探搜集證據.

不過我都唔係好sure, 有無人可以comment下?

民房

del

男爵府

你唔好一下子,就諗住離婚先........離婚對個小朋友都有好大影響....大家傾下,睇下可唔可以有轉彎餘地!!!

我以前也想過離婚, 同你一樣問撫養權

民房

del

大宅

sadsad,
im so sorry to hear about that :-(
不過我有個friend同妳老婆一樣, 我以前都有post過出0黎, 如果你想8下, 睇翻"貪慕虛榮" 希望佢唔係妳老婆啦.

大宅

嘩. 你老婆做到咁明顯架.....你咩到唔洗做....你由佢啦....因為你對手太強啦....但你仲有一隻皇牌, 就係你個仔....佢應該唔會真係走佬, 可能去幾日旅行.....你個仔點呀, 邊個幫你湊仔....你諗好點樣安排亞仔仲好啦.....你老婆應該唔會貪$貪到仔也不要的...既然佢做初一, 你咪搵個另外一個女朋友囉.
don't upset....
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

洋房

我直覺告訴我,你老婆今次的外遇不會有結果,那有錢的第三者不像會跟她結婚,更不會要埋小朋友。她在玩火,自以為好得戚,你可靜觀其變,把心機放小朋友身上,當她透明,不必理會她,你對她討好只會自討沒趣,時間會證明她是多麼錯!

大宅

亦風 寫道:
我直覺告訴我,你老婆今次的外遇不會有結果,那有錢的第三者不像會跟她結婚,更不會要埋小朋友。她在玩火,自以為好得戚,你可靜觀其變,把心機放小朋友身上,當她透明,不必理會她,你對她討好只會自討沒趣,時間會證明她是多麼錯!
認同...
如果佢男朋友咁有錢...佢一定唔會要你個仔仔啦.....

子爵府

我都認為你老婆吾會要個仔囉...如果佢真係一心諗住跟佬走既話!你都識講咯,個第三者係個勁有米既人,咁應該家底吾係差卦...就算呢條狗公肯啃左你個仔呀,佢屋企都未必會受一個吾係親生既小朋友進駐佢地個家庭啦,再者,你老婆自己都會諗野,諗好D就吾想個仔跟佢改嫁去人地屋企做油艇仔,諗得衰D,直頭吾想個仔破壞左佢同有錢狗公既感情生活,呢D唔係純綷我推斷架...我以前聽過我朋友講,佢話佢朋友又係咁水性揚花,由十幾歲係咁勾佬改嫁,段段婚姻都有生仔女,每次佢跟佬走,佢都係賴低D仔女俾前夫養,自己回復自由身開開心心咁去跟佬走...家吓都唔知第幾個LU...同埋,聽你講佢D得戚行為,仲要响你地小朋友面前做埋出黎,我相信,佢重視囝囝而想要番囝囝跟佢生活既機會唔高囉...你係擔心既,你咪兜口兜面問佢喇!等佢答你.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

佢執埋野走左, 咁你個仔呢?

複式洋房

sadsad 寫道:
今天下午趁我不在家,回家拾衣服跟佬走 :cry:

上個星期特登引開我,她和情夫帶小兒去上 playgroup!!! 你話係咪心死!

情夫是勁有$$$$的人。

唔巧咸住,如你老婆決定離開好應比個交代,兩個坐底慢慢傾吓,不過你又好想她回心轉意,但你可忍受一個貝半你的女人咩,她有得一次,就有二..三..四次,記住{女人心,海底針}她可以為個有$$$$的人離閞你,我個人意見真係要死心, 記然她不懂珍惜你,不如自己找個惜得珍惜自己的人過下半生,無為執著...好似你兩個都愛小朋友,照睇你老婆都想情夫愛屋及污,都想情夫同你個小朋友一齊,不過照我故計個情夫係咁有$$$$的人,可能係玩吓玩吓....

民房

Fionyiu 寫道:
嘩. 你老婆做到咁明顯架.....你咩到唔洗做....你由佢啦....因為你對手太強啦....但你仲有一隻皇牌, 就係你個仔....佢應該唔會真係走佬, 可能去幾日旅行.....你個仔點呀, 邊個幫你湊仔....你諗好點樣安排亞仔仲好啦.....你老婆應該唔會貪$貪到仔也不要的...既然佢做初一, 你咪搵個另外一個女朋友囉.
don't upset....

民房

車莉,

我找不到,可不可以整條 link 出

別墅

亦風 寫道:

嘩~你老婆都好過份喎,我覺得亦風講得o岩,佢係度玩緊火,
你無需刻意討好佢,反而唔好理會佢,等佢自己好好反醒下

大宅

sadsad,
如果以下條 link 睇唔到, 大約响p.6, 日期係26/10/2005

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=430925&forum=13&54

大宅

sadsad,
我好相信你太太唔會同你爭個仔. 不過呢d女人, 要唔要都擺啦.
p.s. 我識果個應該唔係你太太, 因為第一,佢公司唔會派佢去 Business Trip, 因為佢都只係二打六, 第二, 佢果幾件蛋散應該冇佢老公咁有米tim.

民房

我個人認為每一件事嘅発生,都係有因由,因為每件事都係原來別有因.
其實你同你老婆仲有冇感情?(唧係相方都对对方有感情果隻)如果真係冇嘅话,咁咪離婚囉.
其實離婚與否都係你嘅決定,我係唔可以咁講嘅,不过一段冇感情嘅婚姻真係会影响個小朋友,因為你兩個大人会為咗一啲嘢而成日鬧交,嚴重嘅話可能会大打出手,所以都咪話对小朋友冇影响.
至於你話驚個老婆会同你爭個仔就真係冇得你驚,因為佢要爭嘅話,你都冇辦法过o咼,只有聽天由命,睇吓嗰個官点判.
不过有啲嘢你一定要識嘅,就係無論自己嘅决定係点,係大前題之下都要以個小朋友為重心去諗,而且重要同個小朋友講出你同你老婆発生乜嘢事所以要分开.因宜家啲小朋友真係好醒o架.同我地细個嗰時唔同o架!
最後我都希望你可以同你老婆和好如初.
祝你成工!

大宅

畀面勳章

貪慕虛榮的人不要也罷,也不會帶埋小朋友遠走高飛的,請放心!

大宅

StrawberryBB 寫道:
貪慕虛榮的人不要也罷,也不會帶埋小朋友遠走高飛的,請放心!
認同...有一個大好家庭都唔要....又點會要個仔仔阻手阻腳丫...你同佢認真咁傾一次啦...不過佢如果要爭仔仔都係想你比生活費佢唧...佢想玩到咁大你咪等法庭審啦...
你可以捉佢搵佬既理由搞離婚架...咁個官都唔一定審比佢架....你自己同律師傾傾先/社處都可以架...不過如果你真係仲好愛既佢..又唔同講法啦...要睇你自己點諗...

首頁

尾頁

跳至