自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有線電視

剛收到有線寄來的帳單, 又加價了, 上個月都係俾$259, 現在加到$279! 仲話係優惠價, 如果唔係我老公話想睇, 一早轉左台啦..

睇左有線就黎3年, 由$199->239->259, 到279!

有無攪錯!!!

:evil: :evil:

男爵府

Re: 有線電視

同意,有線真係好離譜,只會加用戶價.你有冇打去嘈吓?我老公次次加價,都打去嘈,都有啲用,上一次嘈完,每月都係$199,不過就要買埋解碼器.try下.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

係呀.... 佢年都加 $20, 我 10 月到期, 咁之前打過問 d plan, 佢都無咩優惠, 佢係要一個月前通知, 咁我 9 月打去話取消, 仲 book 左時間收機, 咁隔左一星期佢打黎 $199 + $15 租解碼器 total $214, 之前收 $259 咁見佢平番咪續番約囉.... 可以打同佢講架....

別墅

個個人月費都唔同架? 我交緊$229

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

個個人月費唔同係睇佢新 join 的時候做緊咩 plan, 我初初係 $199, 每次完約之後就加 $20 加到 $259, 咁呢一年多很多唔同的收費電視, 咁我唸住佢唔減我就轉睇 now 因為寬頻都係差唔多時間到, 咁可以一齊轉, 咁取消之後佢又話平比我咪照睇囉.... 佢多幾多野睇咁咪算囉....

llong10 寫道:
個個人月費都唔同架? 我交緊$229

男爵府

畀面勳章

依家好多節目都過左 now la!不如唔好用有線 la!
now 好好多!

珍珠宮

老公要睇波, hbo cinmax 個 d 我都無睇, 之前送過比我睇, 一來無咁多時間, 二來要另外收費..... 我又鐘意睇肥媽, 同阿 so 希望佢好番再做節目啦.... 老公又鐘意睇 AXN 同波, 而且用 NOW 又要用埋佢個寬頻, 咁費用計起黎都幾貴..... 所以都係用番佢...

ss1008 寫道:
依家好多節目都過左 now la!不如唔好用有線 la!
now 好好多!

大宅

Vincent913 寫道:
同意,有線真係好離譜,只會加用戶價.你有冇打去嘈吓?我老公次次加價,都打去嘈,都有啲用,上一次嘈完,每月都係$199,不過就要買埋解碼器.try下.

我打左去啦, 佢話可以$239/月

足足減了$40, 都好過無

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至