自由報料

跳至

首頁

尾頁
y

男爵府

去離島一問,請俾些意見,thank you

想平日同老公去離島行下,影下相,食下野,唔知邊到離島好去處呢,請大家俾些意見,thank you

以下去邊到碼頭搭船平,thank you
1>長洲
2>南Y島
3>大澳

子爵府

Re: 去離島一問,請俾些意見,thank you

y 寫道:
想平日同老公去離島行下,影下相,食下野,唔知邊到離島好去處呢,請大家俾些意見,thank you

以下去邊到碼頭搭船平,thank you
1>長洲
2>南Y島
3>大澳

你所講3度地方既船費都差唔多, 主要係你想去邊要個feel係咩囉, 因為長洲就一向比較熱鬧, 食野都唔會平, 南Y島
就要看你食咩啦, 如果食海鮮就唔好去碼頭個邊食, 因為好貴, 去沙灘個邊平o的, 但係景既都差唔多, 都叫話去過咁啦, 而大澳就好耐之前去過, 宜家變成點唔知囉, 不過我個人覺得大澳會多o的平時見唔到既野賣同地道o的既景色.
y

男爵府

rclamlam

唔該晒,簡略介紹三個地方

男爵府

1>長洲>>方便d,熱閙d,多野食,可以行張保仔洞,可以踩單車.有小朋友的,去長洲會好玩d.

2>南Y島>>得個行字,無乜野玩.

3>大澳>>搭完船,仲要轉車.可以買海產.其他無乜野玩.

另外想睇靚風景,去塔門..但搭船就唔係好方便.
東坪洲都好靚,好多靚貝殼拾,不過唔俾帶走,要偷偷地.

y

男爵府

crystaltochan

唔該晒

首頁

尾頁

跳至