跳至

首頁

尾頁

大宅

個女瞓瞓下爬轉,點算好?

我個女打側瞓左,點知突然大喊,原來佢瞓瞓下爬左係度,個頭仲撞左落bb床度,因為我有一邊冇圍床欄,方便我地半夜可以望住佢,嚇c我啦!!!如果佢半夜瞓瞓下又爬轉,點算?

大宅

Re: 個女瞓瞓下爬轉,點算好?

我bb有時都鍾意扒轉瞓,不過佢識得打側塊面,所以好多時都等佢瞓著先幫佢轉番身

子爵府

砵砵豬
我囝囝都試過係咁呀,我又係有一邊少少位係冇圍住,佢又係一轉就撞左去床邊,大喊左一輪,所以我就放左一條細香腸形既枕頭係冇圍個度,等佢唔會撞倒個頭!
不過佢而家都成日瞓瞓下爬轉,但佢又會好似bobo媽個囡咁,自己識得自己打側面,所以有時我都冇攪佢,等佢瞓"林"左先幫佢轉番好!

大宅

howangmami,

而家d bb睇少陣都唔得.......轉頭去左開奶,轉頭又爬左係度...激c

子爵府

砵砵豬
係呀,真係睇少眼都唔得,我大仔細時,我同佢一齊 ,好多時醒左唔見左人,要去床尾"錨"佢返黎,好彩床尾有個柜頂住,唔係佢就實跌左落地都得啦!
最記得有次係佢訓左,咁我就放左個枕頭係側邊,等佢冇咁易跌,點知佢連人帶枕頭跌左係地,到我發現時,佢冇醒到,只係個人就訓左係個枕頭上面,仲係訓得好"林"果隻,真係比佢吹漲!

大宅

HoWangMami 寫道:
砵砵豬
係呀,真係睇少眼都唔得,我大仔細時,我同佢一齊 ,好多時醒左唔見左人,要去床尾"錨"佢返黎,好彩床尾有個柜頂住,唔係佢就實跌左落地都得啦!
最記得有次係佢訓左,咁我就放左個枕頭係側邊,等佢冇咁易跌,點知佢連人帶枕頭跌左係地,到我發現時,佢冇醒到,只係個人就訓左係個枕頭上面,仲係訓得好"林"果隻,真係比佢吹漲!

HoWangMami,
你個仔嘅經歷真係嚇c人

大宅

HoWangMami,
嘩!你個仔咁都得?! 佢真係好好瞓喎!

bobo媽,
你個icon好cute啊!

大宅

howangmami,

你個仔細細個已經識玩跳傘...................唔知以為佢暈左,原來瞓左 真係驚險

大宅

QutieBaby,
個icon cute,不過你囡囡仲cuite

子爵府

係呀!果次真係幾險,不過而家諗起就覺好笑,其實果時我諗,佢係跌左落床定係自己走去 地下呢?如果跌落床冇理由唔喊,就算唔喊都會醒啦,但佢又 得好"林",所以我都唔知實情係點! ?-(

大宅

HoWangMami 寫道:
係呀!果次真係幾險,不過而家諗起就覺好笑,其實果時我諗,佢係跌左落床定係自己走去 地下呢?如果跌落床冇理由唔喊,就算唔喊都會醒啦,但佢又 得好"林",所以我都唔知實情係點! ?-(

HoWangMami,
呢個一定係....X-file 你而家諗起就覺好笑,嗰陣有冇嚇c

子爵府

haha,果次入到房真係嚇一驚,跟住就"啦啦聲"睇佢有冇事,但見佢又冇咩咁,就放心番lu!

大宅

有無諗過側睡枕,今期媽媽寶寶有介紹,price $78~$480都有。

大宅

今日睇成報有段新聞話有個6個月嘅女嬰,瞓瞓下pa轉咗,面向下,比啲被焗住引至窒息...... :cry: 大家要小心呀..

男爵府

好媽媽勳章

今日我個囡又變成咁瞓啦 ... 佢好似成日想趴係度瞓喎....
點算... 仲瞓到塊面紅晒

大宅

[size=xx-large]厲害!

別墅

mchan89
妳個囡囡真係好厲害,每次都快人一步,我個b現在先稍為轉下身,仲未試過爬係到,妳個囡囡看來好高吖,有無度過佢幾長吖?

男爵府

好媽媽勳章

alicesidney
佢唔算好長架, 三個半月個陣去健康院, 個姑娘話佢長度係
中細碼咋, 不過頭圍同體重都係細碼

大宅

mchan89,
我諗你見佢瞓冧左都係反番佢平瞓會好d!始終扎住隻手瞓都唔好啦!會痺o架嘛!

大宅

mchan89,你個女訓到好似大人咁,好得意呀!

佢趴係度會唔會俾個奶咀整親架 ?-(

首頁

尾頁

跳至