親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇試過同bb申請特區護照時.......

因我想同bb去台灣旅行(自由行), 申請特區護照需時約1個月, 但我想於12月初帶他去玩, 請問有冇試過同bb申請快證或能儘快取證(用機票或什麼可證明出國的是否可用), 但如我買package,機票可能未能立即取得, 是否先申請,之後再拿機票到入境處說明呢?

請大家幫幫忙呀!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇試過同bb申請特區護照時.......

唔使快證呀, 妳仲有一個月時間, 我諗趕得切喎, 之前同亞囝申請, 都唔使一個月喎~~

男爵府

去旅行社問package,staff會出一張買package的證明 ,
有旅行社蓋印,去入境處show俾亞sir睇 ,咁就大約7-10日出到passport.

大宅

我上個月同我個bb做,都唔需要一個月,好似大概3星期到啦,因為我下星期同佢羅証啦. 不過如果你一定要快証的話,我上次去的時候,見到有人做,但個工作人員一定要佢有機票support呀.

公爵府

牛年勳章

最好唔好用郵寄. :wink: :wink: 因為我記得要4 星期

男爵府

waiwai123 寫道:
去旅行社問package,staff會出一張買package的證明 ,
有旅行社蓋印,去入境處show俾亞sir睇 ,咁就大約7-10日出到passport.

記得要去灣仔總署

首頁

尾頁

跳至