產前產後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: 請問知唔知邊度有無糖嘅芝麻糊賣??

別墅

Jacqueline,

在"華潤堂" 有黑芝麻粉買,多數得2款. 一款"綠色"蓋, 台灣出, 一款"玻璃瓶"全部寫日文, 但係上海出. 你去睇睇.

別墅

我有個朋友都試過喺雜貨舖買過d磨咗的黑芝麻,返屋企自己鍾意落幾多糖(或都唔落糖)同幾多獻都得。

複式洋房

係呀 ! 我都係自己做的
芝麻粉+粘米粉+沙糖+水
很方便

子爵府

但係我覺得用芝麻粉開既話,有渣既, 吾夠滑 。 。 :-|

禁止訪問

複式洋房

我睇書講
1.有助通便
2. bb d頭髮靚d&眼仔會黑d
3. 有助生產 (8個月之后一個星期一次, 近生bb時食得密d, 有助生bb快d, 因有潤滑作用)
WanWah 寫道:
食芝麻糊有咩好處,同埋幾週可以開始食?

大宅

Re: 請問知唔知邊度有無糖

ovoyan

自己整芝麻糊,係咪一定要加粘米粉?需唔需要煮呢?抑或用滾水沖就得呢?

複式洋房

1.用凍水開"希"粘米粉先,
2.要開爐煮
3. +芝麻粉 + 糖
YYB 寫道:
ovoyan

自己整芝麻糊,係咪一定要加粘米粉?需唔需要煮呢?抑或用滾水沖就得呢?

等待驗證會員

我想問係加乜糖呀??

大宅

I am afraid baby skin also become darker after eat 芝麻糊, because my baby is girl......... I think girl is need skin whitening , is it still OK to eat 芝麻糊???

ovoyan 寫道:
我睇書講
1.有助通便
2. bb d頭髮靚d&眼仔會黑d
3. 有助生產 (8個月之后一個星期一次, 近生bb時食得密d, 有助生bb快d, 因有潤滑作用)[quote]
WanWah 寫道:
食芝麻糊有咩好處,同埋幾週可以開始食?
[/quote]

首頁

尾頁

跳至