跳至

首頁
12345...22

尾頁

男爵府

Re: 2001年8月既精靈BB--Part 2

嵐豬仔,
恭喜晒呀! 一排冇入呢度小豬原來已經出左世喇, 希望小豬聽聽話話, 身體健康.
大豬都有流鼻o架, 我囝囝都成日流o架, 流開就好容易再流, 呢排乾燥, 仲加好容易流o架.

大宅

笨笨,
你囡囡早了出世,咁當時你放緊產假未呀?我怕行行下街bb出世呀?咁即刻返屋企定點呀?

[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

別墅

嵐豬仔,

Eat 人奶補奶粉 seems to be better.
In addition, you should drink more whole fat milk then your milk is better.

Sometime I am crazy .... especially when they cry or sick at the same time and no one around......

[quote]
嵐豬仔 寫道:
good morning !!

foon,
小豬星期一
Jesus loves you :-P

別墅

Call 白車 or go to hospital bt taxi at once.
Then call your hubby.
If far from home, DON'T go back.

ka9740 寫道:
笨笨,
你囡囡早了出世,咁當時你放緊產假未呀?我怕行行下街bb出世呀?咁即刻返屋企定點呀?

男爵府

deborah,
好耐無見la....
你個3個小天使梗令你happy la....如果一齊走埋你度, 我唸你 都合唔埋口~~~ :mrgreen:

ka,
咪嚇自己la....

別墅

I cannot online very often.
As my boss is out of office today, I can online for longer time.

Can we have a dinner gathering before Ka's delivery?

大宅

Deborah ,
食晚飯係下你地約幾時,最好等我工人黎咗,咁我就唔駛帶埋仔仔出黎,不過,12月出黎應該無問題的.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

男爵府

新幹線,
thank you !! 好耐冇見到你
我隻大豬都係時不時流鼻血, e生話鼻膜薄, 冇計 :-(

ka,
我知o既作動時間通常都係半夜或凌晨, 不過如果近預產期就唔好四圍去啦

deborah,
我係先天不足, 所以唔夠人奶餵阿b, 我已經o係e院係咁餵冇補奶,兼且飲咗唔少木瓜魚湯都唔係好上奶,so....無謂勉強, 我生大豬時已經為此好唔開心, 所以今次睇開咗

大宅

嵐豬仔,
我見我朋友個仔仔又係鼻膜薄,不過,我見傑帶仔仔去做了個小手術,而家無再流了.
而家你個小豬豬食緊邊隻牌子奶粉呀?

男爵府

ka,
乜嘢小手術 咁細個做手術會唔會唔係咁好
小豬e+食緊美贊臣安嬰兒a+

ka9740 寫道:
嵐豬仔,
我見我朋友個仔仔又係鼻膜薄,不過,我見傑帶仔仔去做了個小手術,而家無再流了.
而家你個小豬豬食緊邊隻牌子奶粉呀?

別墅

Hi Everyboby

Long time no see la~~

I find some problem on my son
`see if yours have the problem or not??

My elder have complained by his teacher~said he is not good in (space )

for example he need to write a word in one space and the other emptry and then write the other space

all moms your child have this problem??

男爵府

<----- 小豬 :mrgreen:

男爵府

嵐豬仔,
小豬好抵打呀~~~
a...我覺得佢同哥哥好似樣jack~~

funghei,
sorry, 我個仔暫時又好似未有呢個問題wor... 你試下自己教佢多d, train 下佢睇下會唔會有改善~~

ka....
你近來點呀.....我地等緊你開飯呀~~

男爵府

foon,
小豬出世時紅卜卜, 同大豬唔同, 大豬係白雪雪, 本來望落都唔係好同, 但係e+又覺得佢哋幾似樣

funghei,
大豬有時都要提下佢隔行隔格, 但係佢係唔留心多d, 你不如問下老師有乜辦法

大宅

我個細女星期一出了世啦!而我都出了院,因為囡囡而家唔夠重,所以暫時未出得院(4磅幾),要足磅先比佢出院呀!

男爵府

ka,
恭喜哂~~
放心啦, 囡囡好怏就夠磅可以出院ga la...唔使擔心~~
聽到你無事, 我好開心呀....仲有呀...你終於都甩難la....
你同嵐豬仔都要一齊努力....揍b呀~

我就.....自己繼續努力, 等小b過完年就出來見大家la...

大宅

foon,
大家都繼續努力啦!我就好努力咁造人奶,希望b女食多d可以快d足磅返屋企玩.

男爵府

ka,
恭喜!恭喜呀!
正如foon話齋"囡囡好快就夠磅可以出院ga la...唔使擔心" 祝你囡囡身體健康! 精靈活潑!

嵐豬仔,
小豬好可愛呀!

大宅

豬豬:
小豬真係好似大豬呀。

ka:
恭喜你呀,囡囡好快就會足磅出院,不用太擔心。

foon,
你快d努力休息吓啦,等小b出生後你都有排忙啦。

新幹線:
好耐無見啦。

男爵府

ka,
恭喜哂 !! 唔駛咁擔心, 阿囡好快會出得院, 你好好地抖下, 阿囡返到屋企你就會勁忙 估唔到你會同我一齊做咗11月媽咪

首頁
12345...22

尾頁

跳至