跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

2001年8月既精靈BB--Part 2

我地可以在此繼續傾計。

大宅

Re: 2001年8月既精靈BB--Part 2

早晨呀。

豬豬:
你好似無乜消息,唔通你巳經生咗?

男爵府

good morning~~

笨笨,
豬豬應該生左啦....我係11月媽咪個邊睇到佢5號已經見紅入院, 如無意外, 佢應該生左個肥肥白白ge 小豬la....
我唸住遲d再打電話恭喜佢....費事e+阻住佢休息~~

大宅

foon,
我剛剛都發現咗個頁,佢巳經係5/11/05早上生咗個小豬啦。
等佢休息吓先遲些再致電恭喜佢。

你近況如何?

男爵府

笨笨,
豬豬真係勁~~~如果到我個時都係咁就好la...
近排OK ge.....不過不失咁la....
你又點呀...放完大假未jack~

大宅

foon,
明日開始返工再努力過。 :-(
有d唔想返工,想全職湊囡,開心好多。
起碼無咁大壓力。
可惜我又唔想同錢作對。

你現在~25週咁即是預產期是幾時呀? 是仔定女?

男爵府

笨笨,
我都想唔返工呀~~ :-( :-( :-( :-(
不過同你一樣, 我又唔會同d錢作對...算la...
2月尾預產期, 你估下仔定女~~~ :mrgreen: :mrgreen:

阿ka又就快lu...佢12月尾....眨下眼就到la...

大宅

foon,
我現在最大願望是做多十年可以提早退休。

我估你係女。

你地就好啦,眨眨眼就生咗兩件。
其實我都想,不過環境問題,算啦,真係有d羨慕你地。現在只希望囡囡乖同身體健康就算啦。
你地記得請我食薑醋呀。

男爵府

我今日出咗院啦, 小豬o係e院食咗兩日人奶我都未上奶, 所以今日出院開始會俾佢食奶粉, 因為出院時話佢有d黃, 要食得夠會好d

ka & foon,
希望你o地都順順利利生個肥肥白白o既 bb, 呢排e 院好墟陷, 全院滿座, 仲好多大陸人, 所以我5號朝早生, 今日下午已經返咗屋企, 好似話就算開刀都係住多一日(即係3日)已經安排出院, 唔止政府e院, 連c家都爆滿

男爵府

嵐豬仔,
welcome back~~
恭喜你生左個肥肥白白ge 小豬, 睇其他post知你生產過程順利, 仲好快咁就生左, 真係值得高興~~
你好似上次上胎都上唔到奶, 咁食奶粉你就可以大補特補, 都ok ga....起碼自己身體好, 咁先有精神照顧小豬ma...

你要努力加油呀~~
悶悶地ge上來傾下計lor...不過一陣好啦....要休息多d ga...

大宅

嵐豬仔,
恭喜你生咗個肥肥白白既豬仔呀!我都好想快d到12月,到時又到我啦!
你今胎生得怏唔怏呀?辛唔辛苦呢?會唔會比第一胎好好多呀?我而家有d驚到時好痛啊!你痛咗幾多個鐘豬仔先出世呀?
好多野問添!你早d休息啦!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

別墅

嵐豬仔,
Congratulation.

Jesus loves you :-P

大宅

豬豬:
恭喜恭喜。
得閒上來傾吓。

複式洋房

嵐豬仔:恭喜!恭喜!

男爵府

ka,
好快就到你ga la...你都要加油ar~~
你個肚有幾大呀....

大宅

foon,
而家有41寸喇!不過,好彩個人唔係好重,重咗18磅左右,希望到生個時唔好太重,如果唔係到時減唔到肥咪c.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

男爵府

ka,
你咁後生, 好快就keep返la...使咩擔心jack~~
我唸我唔係重得好多jar....不過如果個b size ok ge...我都唔想咁重~ :mrgreen:

bb野攪掂哂未呀~

男爵府

多謝各位 :mrgreen:

小豬d黃開始退啦, 應該冇事 不過隻衰豬鍾意夜晚先嘈, 重試過嘈醒大豬, 攪到大豬發脾4 :-(

ka,
你重得咁少駛乜驚, 不過我都係前期重得唔多,中期重得正常,但唔知點解最後個5個星期重o左成12磅, total 40 磅, e+正惆悵點算 :-(

我今次算係生得幾快, 朝早大約6開始覺得有d肚痛唔舒服, 去廁所見到d分泌物帶血絲, 跟住俾老公訓多陣, 8 點鐘起身沖涼洗頭, 去到e院大概9點半, 護士幫我帶機 check, 10點穿水, 跟住開始大痛, 小豬大概11點出世, 即係勁痛1個鐘, 上次生大豬大痛3個幾鐘

大宅

嵐豬仔:
最緊要小朋友身體健康,你重咗個40磅慢慢減啦,唔駛咁心急。
收pm。

男爵府

嵐豬仔,
又見到你, 即係無咩特別野....小b叻叻, 好快無黃~~
大豬除左發下脾4之外, 係咪都好like 小豬呀~

首頁
12345...22

尾頁

跳至