跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

Re: 2001年8月既精靈BB--Part 2

嵐豬仔,foon,
生得咁快同埋痛咁少,希望到時我可以好似你咁順利啦!
我大約12月12號左右開始放產假,但正確日子就未定,睇下公司d野攪成點,如果可以既話可能再早多幾日添,因為呢排開始辛苦,行一陣就個肚好痛,瞓覺又瞓得唔好,條腰鬼死咁痛,想早d放假休息下.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

複式洋房

嵐豬仔,foon:

為你們

男爵府

ka,
公司野邊做得哂ga....自己安排放產假把啦~~
話時話我肚呢排都有d陰陰痛, 唔知做咩....總之就唔多舒服咁啦~~
你要小心d....你過左8個月, 個肚應該好大下...

呢排做咩唔見哂d人ga~~

男爵府

cecilia,
thank you~~

呢度人氣好差bor~~

大宅

Foon,
呢度不嬲都係得我地幾個傾計之嗎!
我另一個12月份媽咪會,有個媽咪37周就見紅生咗bb啦!我唸緊囡囡會唔會好似她咁早出世呢?真係有好有唔好,最好等我有心理準備先出黎呀!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

男爵府

男爵府

ka,
咁你有無開始有d驚驚地咁ar~~
我唸如果39週多d就出來就好啦....又唔使擔心...有哂心理準備啦~~
我仲未開始買bb野ar....你點呀...攪掂哂na~

男爵府

ka,
個肚有番咁上下大係辛苦d, 忍耐下, 我都係到後期好辛苦, 所以 law 咗d大假提早放,我之前成日都覺得小豬會早出世, 不過佢都39週先出o黎

foon,
你仲唔買o野, 好趁呢段時間未行得咁辛苦買定啦

男爵府

嵐豬仔,
點呀你....今日小豬有無 :-( 到拆天咁呀~~

男爵府

foon,
我懷疑小豬尋日個肚有風唔舒服, 所以用 baby oil 搓熱隻手幫佢按下個肚, 好彩佢尋晚冇醒, 但就聽見佢係咁放屁, 今日 touchwood 都 ok, 反而隻大豬尋晚流鼻血, 今日放學返到o黎又心情麻麻, 真係俾佢兩個玩殘 :-( :-(

男爵府

嵐豬仔,
e+小豬無事就好啦~~
大豬又流鼻血~ 係咪轉天氣, +上天氣乾燥呀~~煲d潤d ge湯水過佢飲得唔得ar~

男爵府

foon,
我諗隻大豬係唔肯瞓晏覺所以有d燥, e+迫咗佢去瞓覺, 所以你先會見到我
隻小豬星期一去完健康院, 仲未重返到出世時重量, 都要催局下佢至得 la, o個時大豬1個月已經重咗3磅

我都去瞓陣先

男爵府

嵐豬仔,
最開心都係見到佢地2個 哂..
你都快d休息下啦....唔好咁操勞ar..
小豬e+有幾多磅呀....

大宅

嵐豬仔,
可能天氣轉冷,所以大豬流鼻血,好彩而家無咩事就放心.細豬乖唔乖呀?夜晚有無唔瞓覺要人陪呀?

大宅

Foon,
係呀!你好快d買齊bb野啦!遲d天氣凍仲唔想郁添呀!
我都準備好哂,隨時行得入醫院,因為我怕bb會早咗出世,而且,開始辛苦,唔想郁黎郁去,行黎行去啦!

大宅

ka,
其實胎兒有36週都巳經算足月,因為個肺巳經成長好,所以都不用太擔心。
我個囡當日都係37週4就出生。

大宅

豬豬:
你仲記唔記得要去我屋企取東西?

大宅

foon,
你真係好快d買吓野,準備一下好d,個肚好大時行街都好辛苦吓。

別墅

ka and foon,

Take care.
I wish you can 生得快同埋冇痛,順順利利!

For me, I took only 25mins from admitted to hospital and then to delivery.

Taking care of 2 kids is not an easy task....
Like me, I nam very very busy, especially I need to go to work and always OT till 8:30pm.........

However, whenever I see the faces of my 3 angels, everything seems to be insignificant.
They are so lovely.
Jesus loves you :-P

男爵府

good morning !!

foon,
小豬星期一嘅重量係3.34 kg, 出世時係3.36 kg, 為咗令佢增重, e+政策係食奶粉, 補人奶

ka,
小豬每日總有扭計嘅時間, 初初返到屋企試過半夜嘈, e+ 就日頭嘈, 夜晚都算 ok, 如果佢扭都係肚餓,餵完佢會再瞓

笨笨,
我記得有嘢未攞, 真唔好意思 , 等我坐完月搵我老公過嚟攞

deborah,
你仲勁喎, 我由入e院到生都要個半鐘, 仲有點解你仲咁好精力湊3個, 我2個都好頭痕

首頁
12345...22

尾頁

跳至