跳至

首頁
34567...22

尾頁

男爵府

Re: 2001年8月既精靈BB--Part 2

ka,

阿囡e+幾重呀 ?? 除咗唔夠重之外, 係咪冇大問題 ?? 你都好襯阿囡未返屋企抖夠先, 我會一路睇中e, 先清哂d病 &惡露, 然後食埋d 28方, 之後再繼續搵中e調理補下

我一向用開 johnson 濕紙巾, 今次見個 refill 盒 ok 先買咗兩包 huggies 補充裝, 呢隻都夠厚, 但就比較容易撕爛, 所以我之後都會用番 johnson

大宅

豬豬:
你真係要好好休息吓,你去那裏看中醫? 我最近都睇緊中醫調理身體,順便帶囡囡去看調理一吓。
你得閒嗎?可否致電給我? 因為我有個同事下個月生得,佢想問吓產後廿八方?

大宅

ka,
希望你囡囡早日出院。
你真係要努力休息多d啦。囡囡返屋企你就......

大宅

foon,
你幾時生得呀?去邊度生?

大宅

笨笨媽,
你近排好忙呀?仲未唔見你呀?你身體無咩事呀?點解要睇中醫呀?我仔仔都好容易病,駛唔駛好番去睇下呀?因為我一向睇開西醫,都無帶仔仔睇過中醫,唔知關唔關身體事.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

大宅

嵐豬仔,
而家囡囡都有4.6磅左右,醫生姑娘都預計今個星期會夠5磅重,應該可以出院.囡囡除了唔夠重之外,身體各樣都無問題,所以5磅就走得啦!
我而家通常早上先上網,下午食完午飯就會去午睡,跟住就去醫院睇下囡囡,暫時都有時間休息.個
我剛剛係藥房見到你講果隻 huggies 濕紙巾,但就無refill 盒送,所以無買黎試.你指的refill 盒係咪薄身個種呀?而huggies 濕紙巾比較容易撕爛又係咪80片果隻呀?因為我仔仔大便我會用濕紙巾抺,而家都係用緊 johnson如果問題唔大我會試下用,但囡囡我就會用番 johnson,因為它有防止"尿布診"的功效.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

男爵府

ka,
阿囡就快出院, 真係好啦~~
希望佢返到屋企乖乖地啦...
a...你依家坐緊月bor...小心唔好凍親呀....如果唔係手尾長呀~~

嵐豬仔,
你點呀...就乜越來越嚴重咁ge...你真係要好好調理一下先得~

我就用開 pigeon, 用唔慣 johnson & huggies, 我覺得唔好用~~

笨笨,
我未有咁快生得住.....過左年啦.... 都時通知你來探我...下~

大宅

foon,
pigeon果隻我記得好薄,唔知而家仲係唔係?因為我要用幾張先夠.所以,johnson 就ok.

男爵府

笨笨,
我去一期地下o個間藥房睇中e, 都ok, 希望我明天可以call 你啦, 小豬e+成日都要抱

笨笨媽 寫道:
豬豬:
你真係要好好休息吓,你去那裏看中醫? 我最近都睇緊中醫調理身體,順便帶囡囡去看調理一吓。
你得閒嗎?可否致電給我? 因為我有個同事下個月生得,佢想問吓產後廿八方?

男爵府

ka,

希望你阿囡今個星期可以返屋企, 到時又要留意下阿囝d反應

huggies 濕紙巾係80 張o個隻 , refill 盒係薄身盒, 大概放20張濕紙巾, 我o係 mannings & parkin shop 見到有得賣

其實我e+係用棉花加暖水幫小豬抺 pat pat, 濕紙巾係用來抺大便, 之後再用番棉花, 所以暫時小豬個 pat pat 都ok, 冇乜尿疹

foon,
我會好好調理, 我都唔想老來多病痛 :-( :-(

男爵府

ka, 嵐豬仔, 笨笨,
pigeon個隻wet tissue係幾薄下ga....不過我就like佢無痴立立ge感覺, so阿仔一路用都e+, 我覺得ok ge~~
johnson個隻太多lotion, 成手都係....我有d唔慣~

嵐豬仔,
你要好好休息~~~

大宅

嵐豬仔,
囡囡要醫院d姑娘照顧,所以我要買d防尿布診既濕紙巾比姑娘用,而且醫院又兩個鐘先換一次尿片,廢事囡囡有尿布診啦!但囡囡一出咗院,我都會好似你咁用棉花加暖水抺,因為感覺好d,而且又平.

大宅

foon,
話咁快你仲有兩個月左右就生喎!係咪好緊張/開心呢?預產期係過年後,要出出年先可以收利是,咁我又比少一份,但就收多一份.

男爵府

ka9740 寫道:
foon,
話咁快你仲有兩個月左右就生喎!係咪好緊張/開心呢?預產期係過年後,要出出年先可以收利是,咁我又比少一份,但就收多一份.

無所謂, 最緊要俾得happy jack~~
阿囡就來出院, 你又放心啦....咁新年你一拖2咁豆利是, 今年唔使蝕~~

大宅

foon,
基本上年年如果計埋囝囝個份就唔駛蝕,之前未生囝囝時就蝕到飛起,而家加埋囡囡個份,真係唸起就開心, 但到時你唔好將比我囝囝個份利是錢一分為二,入落兩個利是封呀? 到時你真係比到比得開心啦! :lol:

男爵府

ka9740 寫道:
foon,
基本上年年如果計埋囝囝個份就唔駛蝕,之前未生囝囝時就蝕到飛起,而家加埋囡囡個份,真係唸起就開心, 但到時你唔好將比我囝囝個份利是錢一分為二,入落兩個利是封呀? 到時你真係比到比得開心啦! :lol:

放心啦....唔少左你阿囡個份ge~~ 睇你個樣, 開心到 , 出年又生多個lor...包你有賺無蝕~~

大宅

foon,
我生多個無問題呀!因為我好鍾意小朋友的,但就無能力再養多一個呢?除非中咗六合彩頭獎啦! 而家生多一個,為佢開支咗幾多呀!又專登請個工人照顧佢,仲邊有多餘錢. :-( :-(

男爵府

ka,
我咪就係o係e院貪方便用濕紙巾, 結果小豬出咗d尿疹,所以番到屋企用番棉花加暖水, 天氣凍佢又覺得舒服d

ka9740 寫道:
嵐豬仔,
囡囡要醫院d姑娘照顧,所以我要買d防尿布診既濕紙巾比姑娘用,而且醫院又兩個鐘先換一次尿片,廢事囡囡有尿布診啦!但囡囡一出咗院,我都會好似你咁用棉花加暖水抺,因為感覺好d,而且又平.

男爵府

me 2. 多謝 foon ee

ka9740 寫道:
foon,

男爵府

ka & foon,
你o地會同 bb 返健康院打針定係出去 c 家打 5合1 / 6 合1

笨笨,
有乜意見

首頁
34567...22

尾頁

跳至