自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

如果有小朋友今日要黎呢間學校比賽的話,請預早多啲時間,因為起樓關係,要行一段好大的冤枉路先去到學校,個個小朋友都跑住入場,所以想輕輕鬆鬆就預早啲出門口

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:如果有小朋友今日要黎呢間學校比賽的話,請

原帖由 cherryma 於 12-01-01 發表
如果有小朋友今日要黎呢間學校比賽的話,請預早多啲時間,因為起樓關係,要行一段好大的冤枉路先去到學校, ...
我地咁岩都早咗去,真係幾麻煩

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

引用:如果有小朋友今日要黎呢間學校比賽的話,請

原帖由 cherryma 於 12-01-01 發表
如果有小朋友今日要黎呢間學校比賽的話,請預早多啲時間,因為起樓關係,要行一段好大的冤枉路先去到學校, ...
係咪油站隔離果間

象牙宮

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

個比賽已經有結果,係唔係參加就有獎(最少有三等獎)呢?因為個得獎list好鬼長呀。另外會唔會比小朋友參加晉級賽?要比$250報名費。

男爵府

好媽媽勳章

引用:個比賽已經有結果,係唔係參加就有獎(最少有

原帖由 beibeimomo 於 12-01-12 發表
個比賽已經有結果,係唔係參加就有獎(最少有三等獎)呢?因為個得獎list好鬼長呀。另外會唔會比小朋友參加晉 ...
應該唔系參加就有獎我仔有同學無獎

●▽●●0●●﹏●●︿●

子爵府

回覆 beibeimomo 的帖子

唔係参加就有獎架,有一萬多人參加比賽,只有約90人有獎

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

回覆 anson56 的帖子

唔止呀,我數過共有700人有獎(P1),包括第1名、特等獎、一\二\三獎等。所以有好多??另外你地會唔會參加佢個晉級賽呢?

anson56  我再數P1都係110人左右得獎咋喎,唔通我又數錯?  發表於 12-1-12 15:54

侯爵府

回覆:anson56 的帖子

我知唔係人人有獎,但應該唔止90人,個list咁長,我仔都係三等獎,我唔會報晉級,除非拎到一等獎

anson56  我女都係三等獎,我都唔會報晉級  發表於 12-1-12 15:56

伯爵府

好奇3等奬係答對幾多題?
特訓班值得參加嗎?
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

男爵府

janetlam74 發表於 12-1-12 15:22
好奇3等奬係答對幾多題?
特訓班值得參加嗎?

阿仔今年(P.2)又被老師捉去,在學校上了三天培訓,老師說答中7至8題就有獎(3等奬?)。
另外,佢今年取得一等獎,不過晉級賽要收$,你地玩唔玩呢?

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

No need to count, I copy the list and then paste it in Excel file, very easy to know that 700 students got certificates law.

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆+beibeimomo+的帖子 No+need+to+count

原帖由 beibeimomo 於 12-01-12 發表

No need to count, I copy the list and then paste it in Excel file, very easy ...
係唔係每級700個有獎?

大宅

究竟三等獎係咪好容易取呢?
那天有多少地點是同步比賽呢?(指除了李求恩中學?)
我本人覺得好商業化係咪都話可以參加晉級賽,而且又有辦雞精班……7xx兩堂
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

回覆 ghost2001 的帖子

There are over 1000 students who got certificates for P2. So I'm just wondering why there are so many students got the certificates. May be this is the way that they play the game and attract you to join the 2nd round (paid) law.

cherryma  Agree x 2, 多人拎獎, 大家報晉級或雞精班先有錢赚~  發表於 12-1-12 23:55
bb123321  Agree!  發表於 12-1-12 18:48

侯爵府

KK 發表於 12-1-12 16:49
究竟三等獎係咪好容易取呢?
那天有多少地點是同步比賽呢?(指除了李求恩中學?)
我本人覺得好商業化係咪 ...

亞囡都係P2二等獎, 我都替佢開心, 點知個結果原來係豬肉獎
原本都打算參加晉級賽, 而家唔會參加~
如果每級得冠,亞,軍個會點搵, 不過每級成千人入圍又過份左的.

大宅

虎到金來勳章

差唔多人人有獎

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

侯爵府

醒目開學勳章

我吾報啦 , 時間吾好囉, 初七去旅行都未返

侯爵府

亞仔去年係浸大比賽乜獎都拎唔到, 今年叫我唔好報, 我見唔駛錢比佢去玩下囉, 比賽完出黎佢話20題只做了6題, 我問佢其餘的點解唔亂撞答案, 佢話奧數理解題無得撞, 唔係求其寫個數目字就會啱, 所以我預左佢唔會有獎, 點知有三等獎, 當佢6題都啱晒, 即係6題已有3等獎, 咁嘅成績, 我一定唔會浪費金錢同時間去晉級....而且又係去李求恩, 超唔鍾意呢間學校安排, 接子女非常混亂, 又唔記得比部電話佢, 差啲接唔到佢

首頁

尾頁

跳至