意見反饋
義工
[2005年] bb 一喊就索食,點算好??

王國長老

國民生產總值:14603

月餅勳章 王國長老

bb 一喊就索食,點算好??

我係餵奶粉(2-3oz 4-6餐)+人奶(2-3oz 4餐) o既,有時個幾鐘bb 就想食,我試過用其他方法企套要佢唔記得,唔好索食,但都唔得

洋房

國民生產總值:84

Re: bb 一喊就索食,點算好??

BB有多大呀

你是不是有規律地安排何時食人奶,
何時食奶粉的呢

有無嘗試過比水佢飲下呀

我的BB個半月大
而的則規定了 下午的兩餐是 4oz奶粉和零晨那裻都是奶粉
(因為將來我要返工)
其他的都是人奶 (比他食十分鍾到)
因為人奶 是比較易消化
(人奶的2-3oz 不等如奶粉 2-3oz)
因此可能BB 不習慣兩者的分量 (一時多一時少)
所以有此情況啦

禁止訪問

國民生產總值:22846

王國長老

國民生產總值:14603

月餅勳章 王國長老

但我個小b 真係一喊就咀仔張大係咁索食,有時我地抱住佢,佢會係咁啜地隻手臂 :-| 但好多時食到1oz 就訓著整極都唔醒,激死

男爵府

國民生產總值:9061

2019勳章

我個b都係咁,我而家唸緊轉唔轉奶粉好,因為佢d便便有d一粒粒既奶粉,好似唔消化,想餵全人奶又唔夠奶喎,我唸係阿b唔消化,好似冇餐飽咁,好煩!

http://kawaii-kids.com/

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.