論盡家傭

跳至

首頁
12345...10

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

禁止所有有關僱傭公司話題

論盡家傭成立的目的是讓各僱主分享家中傭工的管理心得, 近日郤變成某些公司的宣傳工具, 甚至有部份害群之馬利用不同的身份作宣傳, 亦會因利益問題而令某些公司之間發生衝突及罵戰, 這些行為我們都覺得難以忍受.

所以決定由今天開始, 這個討論區禁止所有僱傭公司的話題, 包括發問, 推介, 及用家意見等, 一經發現不另通知便會刪除, 如發現僱傭或有關人仕自問自答, 我們將採進一步的行動.

此舉將令部份有需要的會員受影響, 但亦是無法之中辦法, 如有會員有任何意見, 歡迎直接與本人聯絡.

謝謝各位的支持.

大臣
現在的國民很好招呼...

複式洋房

Re: 禁止所有有關僱傭公司話題

大臣,
明智之舉,呢個星期真係睇到好 ,入去個個topic都係
[.

大宅

這是王國的一大仁政呀!!!!大臣萬歲!!!

複式洋房

點解咁遲先出手呀!俾個enchante & andewbaba(enchante化名) 玩串晒個壇。

其實原本一件小事引發成大事(又無人被騙或貨不對辦),動機何在??都係因為有某些人利益受損(多過一個,不過唔係消費者),明眼人都睇到在旁落井下石、推破助瀾係d 乜人(多過一個,但都唔係消費者),借一件小事聯手去攻擊另一間公司,以圖混淆視聽,嚟d手法十分卑劣低莊。

正如有幾個mami講過只要服務好及價錢合理, 懶理得是否代理介紹咩,正常消費者心態!唔通揾間又貴又唔好的咩?

唉!忍唔住,講多咗tim,隨時又俾人插!

複式洋房

[quote]
LittleMimi 寫道:
點解咁遲先出手呀!俾個enchante & andewbaba(enchante化名) 玩串晒個壇。

其實原本一件小事引發成大事(又無人被騙或貨不對辦),動機何在??都係因為有某些人利益受損(多過一個,不過唔係消費者),明眼人都睇到在旁落井下石、推破助瀾係d 乜人(多過一個,但都唔係消費者),借一件小事聯手去攻擊另一間公司,以圖混淆視聽,

複式洋房

唔明個果andrewbaba點解係都要用返呢個名上黎再開topic? 只不過係前面加多左0的number,難到就無人認到係佢咩??

複式洋房

你搞錯啦,
andrewbaba 是一個人,
enchante 和 andewbaba(沒有letter 'r'的)是另一個人,開來影射andrewbaba,
而 169...andrewbaba 及 on99....andrewbaba 相信都是那個人再開來用粗口

別墅

I think we should let people to discuss black shops to help them to prevent from choosing bad agents ...

民房

I agree totally!

洋房

大臣,

我剛開錯個topic - "活聯家傭檢查". 之後再睇先知依家唔可以問用家意見. 煩請代我delete此message. Thks.

emicky23

珍珠宮

大臣,

做得呀

民房

唉....終於平息了嗎???早該close case la

別墅

本來希望係網上睇到D不負責任既公司名單及騙人手法,
以免再有人受騙, 無奈D苦主只好似隻烏蠅繼續受騙 :-(

請問可唔可以開返顧傭公司既TOPIC呀?
無理由一小堆害群之馬連累大眾架, 鳴.......

jc4358 寫道:
I think we should let people to discuss black shops to help them to prevent from choosing bad agents ...

禁止訪問

大宅

一定要將不負責任公司將他們的好事公出來因我也事收害人.

民房

大臣,做得呀!!

民房

大家只是公開自已意見。

民房

AGREE

洋房

複式洋房