論盡家傭

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

將D唔負責任, 淨係識賺錢既黑店同大家分享, 我覺得對消費者係好事, 尤其係我呢D新手請工人既人黎講, 係好重要既資料, 至於成日係度自問自答既人, 係咁贊果D AGENT 我覺得果D真係好有問題, 係度打滾左咁耐從來未發過言既我, 睇到呢D叫而小心既文章, 對我黎講係一個參考既野, 好有幫助, 討論區既意義唔係係咁既咩?

講真丫, 損失左金錢同時間請工人果個人緊係唔開心嫁啦. 出黎分享經驗同將自己D經歷寫出黎係好正常姐, 人地話間AGENT有咩唔好, 況且我最近睇果篇令大家好大反應既野, 人地都冇話間野好唔好, 只係將件事描述返出黎, 有D人出黎幫到出野面, 唔通人地係你家姐阿妹咩, 咁勞氣做咩, 只會比人覺得間野你有份開既姐.

複式洋房

原文章由 hkrosetw 於 08-1-23 16:17 發表
將D唔負責任, 淨係識賺錢既黑店同大家分享, 我覺得對消費者係好事, 尤其係我呢D新手請工人既人黎講, 係好重要既資料, 至於成日係度自問自答既人, 係咁贊果D AGENT 我覺得果D真係好有問題, 係度打滾左咁耐從來未發過 ...

I'm looking for agent to hire a new bun bun as well. Please email the list to me : [email protected]

Great thanks!

BTW, What is pm?

大宅

有冇收過agent黑名單,可唔可以pm比我.

大宅

有冇人有以前個agent黑名單可以給pm我?

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章

可唔可以pm比我

別墅

講起請工人我就嬲了,激到我死,十二月幾已經選咗個工人,到上兩個星期immigration 打來話個visa 拿得,咁咪話俾agent 聽囉,呢個agent 成日都找唔到人,應允我既野又唔做,咁我咪係咁問佢究竟你拿了visa 未呀?? 個agent 就話拿了,仲話已經送咗到印尼,book 咗機票上星期五會來,咁我就好開心啦,等咗幾個月終於攪掂,點知上星期四immigration 突然間打來話個工人唔可以批visa 俾你,因佢在香港過期居留,之後我話但係我個agent已經拿了visa, book 埋機票會來喎,之後immigration 話冇可能,佢話我地都仲未批visa 俾你地,你地都未拿,之後我咪問番個agent 囉,佢就話會唔會immigration攪錯呀,之後我話你可否check 下印尼那邊佢是不是在那裏,佢又話check 唔到,唔可以打電話過去,只可以email,但係佢唔會番公司,講咗一大堆籍口,之後最終原來個agent 一直都冇拿我地既visa,佢話攪錯咗,我仲話咁你又口口聲聲答我話sent 咗過去,仲book 埋機票添,咁你講大話架,但係佢完全唔認錯,仲話係我同事攪錯不過都唔關佢事,佢俾得太多野佢做,咁不過我都冇辦法架。

但係其實個agent 如果去拿visa 時已經拿唔到,即刻就知道呢件事,咁成個程序就會快啲,唔使攪到咁樣。

我真係俾佢激死,然後佢就一句話咁一係我俾番三千元agent fee 你,你找過第二間agent 囉,我話你真係好唔負責任喎,我急住請人要找過工人,而家你就咁一句話俾番啲錢你就算數,大佬,如果我要請過第二個人仲要等多成二個幾月。

不過佢本來應允了星期三我一定會收到三千元票,但係我今日未收到,打佢個電話又去了留言,今次真係黑仔呀。

原文章由 hkc1227 於 08-2-28 13:24 發表
可唔可以pm比我

別墅

Hi orangclub,

I also want it, do you have it, pls PM me a copy.

Tks a lot.
yanyanchu

原文章由 orangeclub 於 07-6-16 21:14 發表
我都急找bun bun, 有冇人有以前個agent黑名單可以給pm我?

大宅

可唔可以pm埋俾我

可唔可以pm埋俾我,因為我個工人返咗兩個月工,我實在忍無可忍,要搵個新工人,但實在唔想再幫襯之前用過既僱佣公司
原文章由 Isbael_J 於 08-2-18 13:32 發表
有冇人有以前個agent黑名單可以給pm我?

伯爵府

你個情況同我以前相似, 可唔可以pm我個agent details?
thanks

原文章由 mamyf 於 08-3-6 21:07 發表
講起請工人我就嬲了,激到我死,十二月幾已經選咗個工人,到上兩個星期immigration 打來話個visa 拿得,咁咪話俾agent 聽囉,呢個agent 成日都找唔到人,應允我既野又唔做,咁我咪係咁問佢究竟你拿了visa 未呀?? 個agent 就話拿了, ...

別墅

好媽媽勳章

我是新手請bun bun 湊new born baby, 可否PM me a copy of agent 黑名單參考一下.

thanks

原文章由 yanyanchu 於 08-3-14 13:47 發表
Hi orangclub,

I also want it, do you have it, pls PM me a copy.

Tks a lot.
yanyanchu

男爵府

回覆 #8 kammielee 的文章

Hi Kammielee,
i have to hire a maid to take care my son too, wondering if u still have the list, if u do, pls kindly PM to me la.... many thanks!

大宅

好媽媽勳章

我是新手請bun bun 湊new born baby, 可否PM me a copy of agent 黑名單參考一下.

thanks

別墅

我都想要,可否pm我. million thanks.

子爵府

原文章由 mamyf 於 08-3-6 21:07 發表
講起請工人我就嬲了,激到我死,十二月幾已經選咗個工人,到上兩個星期immigration 打來話個visa 拿得,咁咪話俾agent 聽囉,呢個agent 成日都找唔到人,應允我既野又唔做,咁我咪係咁問佢究竟你拿了visa 未呀?? 個agent 就話拿了, ...

可否pm給我這黑名單呢?

洋房

Pls PM me the agent blacklist also. Thank you!

別墅

Need the agent blacklist.

Hi all,

I also want the agent blacklist, can anybody email to me
at [email protected]

Many many thanks!!
yanyanchu

複式洋房

Hi all,

Can anyone send me a copy of the list?

[email protected]

Many thanks!
amandaho928

大宅

I want the blacklist too!!!

I want to hire maid for my new born baby. urgent!!!!

I dont want to apply via black agent.

thanks!

民房

Hi,

Could you please forward the list to me?

Many thanks!

複式洋房

可否也pm給我這黑名單呢? i'm looking for a bun bun to look after my newborn.
原文章由 Venuscheng 於 08-4-11 08:41 發表

可否pm給我這黑名單呢?

首頁
23456...10

尾頁

跳至