意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 97|主題: 127751

老人家定工人湊bb好呢 ?

洋房

國民生產總值:231

老人家湊 :
好處 - 1. 睇到實
2. 處處為bb著想
壞處 - 1. 會比老人家'鵝'
2. 唔可以話老人家之管教方法
3. 自己放假就要睇bb, 無得休息

工人湊 :
好處 - 1. 放低bb比人工, 自己可以多d時間
2. 可以用自己的管教方法叫工人跟隨
壞處 - 聽埋聽埋都唔少.

請問你們有什麼意見呢 ? 一定要選, 你選那一種呢 ?
小恭係我, 我就是小恭. 喇喇喇喇.

大宅

國民生產總值:2624

Re: 老人家定工人湊bb好呢 ?

如果老人家是自己媽媽,唔使諗一定俾佢揍。

大宅

國民生產總值:4667

各有各好啦!我以前比我啊媽揍,佢就成日打麻雀,所以我嬲到即刻自己揍返,宜家d女大d,我先出去搵返野做! :-(

珍珠宮

國民生產總值:45482

2019新春慶豚圓 2019勳章

Absoultely agreed!

如果老人家是自己媽媽,唔使諗一定俾佢揍。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

國民生產總值:2624

If u know that 老人家要wee wet,咁就唔會請佢地啦!

洋房

我係我媽幫我湊, 不過我媽有時就會'鵝'下話我仔點激死人, 我就覺得我媽只係講下, 我老公就唔多鐘意聽果到煩.

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:4343

如果有得揀一定老人家同工人一齊湊

有老人家睇住工人湊bb,唔使驚工人傷害bb.
老人家又唔使太辛苦,獨力照顧bb,家務同煮飯等..

我都好想有老人家幫手ar.......

工人始終唔放心 :-(

我成日俾阿媽閙我,點解有工人都唔放心,
佢哋都唔明白我 :-(

我倆公婆都要番工,得工人同bb係屋企點會放心 :-(

別墅

國民生產總值:928

我覺得我個工人都OK, 但我99同我媽咪成日話佢做嘢慢.....其實佢係慢d但可以接受囉!!大佬人地6:00就起身做嘢...成11:00先訓, 仲辛苦過我返工, 佢已經好似賣咗身比你咁啦~~我覺得有時要睇開D咁大家都好D

伯爵府

國民生產總值:18198

BK猜猜猜慶中秋

Sammiy 寫道:
如果有得揀一定老人家同工人一齊湊

有老人家睇住工人湊bb,唔使驚工人傷害bb.
老人家又唔使太辛苦,獨力照顧bb,家務同煮飯等..

我都好想有老人家幫手ar.......

工人始終唔放心 :-(

我成日俾阿媽閙我,點解有工人都唔放心,
佢哋都唔明白我 :-(

我倆公婆都要番工,得工人同bb係屋企點會放心 :-(

我就係揾多個工人幫老人家

珍珠宮

國民生產總值:41995

梗係自己人揍好啦,起碼唔洗擔心廿多,雖則佢成日鵝,但出發點都係為你地個仔好. :wink:

洋房

你們的老公會否理個工人點做野家 ? 我同老公已經因為各有的教仔方法遵致bb出世後多了很多吵架發生, 再加上管理工人的方法又各有意見的話, 我都唔知要嘈幾多次 !

大宅

國民生產總值:1307

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得自己人揍好,起碼唔洗擔心會對B唔好

男爵府

國民生產總值:7084

bbeightysix 寫道:
我覺得我個工人都OK, 但我99同我媽咪成日話佢做嘢慢.....其實佢係慢d但可以接受囉!!大佬人地6:00就起身做嘢...成11:00先訓, 仲辛苦過我返工, 佢已經好似賣咗身比你咁啦~~我覺得有時要睇開D咁大家都好D

我同你的情況一樣,媽咪成日話工人做野慢,飯後我地抱bb睇電視時(bb唔扭計),工人就入房/廚房坐一陣(bb扭計佢就出來抱),媽咪就好睇唔開,單單打打咁話[做你工人真歎,唔似你阿哥個工人成日手無停],但我覺得無得比較,我哥個邊有2個細佬,換左佢個邊得一個,我諗個工人都會無咁忙,
其實第日我返工後,我工人就會忙好多,家陣bb夜晚唔

公爵府

國民生產總值:29259

2019新春慶豚圓

我都覺得兩者一齊湊就最好. 唔駛擔心工人下細路. 而又唔駛老人家做得咁辛苦.

好多時, 老人家都唔鐘意工人停手. 講真自己返工都會'蛇'下. 只要唔過份就算. 最緊要佢對小朋友好

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.