跳至

首頁
45678...14

尾頁

水晶宮

Re: Hugo媽~ 肥浚媽~ 去左邊 ???

Hugo 繼續加油, 努力

伯爵府

我今日已將心意咭同幸運星送到hugo媽的手上了 佢地都好精神,不過hugo媽好似瘦左dd,佢地係咁多謝我地丫,佢地話好感動,吾知點多謝我地好,仲有好多謝我地所有支持&每日都為hugo仔祈禱的mami.
講真,我都幾開心,起碼hugo媽&爸都好精神,而且佢地口中的hugo仔係不斷的進步,我衷心的希望hugo仔早日康復出院,吾洗hugo媽&爸咁擔心,同埋每日都咁奔波勞碌!!真係要好娘咁講句~~mama真偉大,daddy都一樣咁偉大~~
[size=large]希望各位繼續為hugo仔打氣,hugo仔係知道架!!!

大宅

hugo 努力呀 !!

複式洋房

Seeing this topic for ages but just thought that it is a normal chit-chat room and never click in till now.
Nearly miss this touching story. :-( :-(

Hugo ma, I'm sorry that I havn't share the bad time with you. ...but lucky that we can share the happiness now.

HUGO -- YOU ARE SO GREAT FOR NOT GIVING UP

大宅

Hugo仔,
Auntie FloliMom is here again to say "hi" to you. I am so glad that you are making good progress! You are great! I know you will continue to be smart and brave and overcome whatever difficulties that come to you.
Auntie FloliMom will continue to pray for you, pray for you, pray for you ...

Hugo Mom & Dad,
Bad time will pass away soon. Sunshine will come along your way very soon!

伯爵府

今日同hugo媽傾msn,佢話hugo仔可以放假返屋企
不過hugo依家喊多左,可能佢開始知痛,同埋要食咁多藥好辛苦啦!! :cry:
希望hugo仔可以快d吾洗食藥,同埋可以好似以前一樣咁精靈活潑啦,hugo仔加油丫

別墅

Hugo 仔你真係好叻,繼續努力、加油 ... 同 D medicine say goodbye ...
Welcome to "卡樂B"天地

大宅

[quote]
Joan媽咪 寫道:
今日同hugo媽傾msn,佢話hugo仔可以放假返屋企 ∼∼Hugo仔 係咪今日﹝星期日﹞可以放假返屋企啦?太好了,咁樣唔使喺醫院過半歲生日,真係好啦!Hugo仔,Happy Birthday!
不過hugo依家喊多左,可能佢開始知痛,同埋要食咁多藥好辛苦啦!! ∼∼:cry: :-( :-( 咁有冇嘢可以做例如俾音樂佢聽、同佢玩、傾偈,分散佢注意力,等佢暫時唔記得痛?Hugo仔,姨姨真心痛你吃的苦頭,但姨姨知道你吃得苦中苦,必成人上人 ,你要頂住啊

伯爵府

FloliMom,

hugo仔好似係明天返屋企.至分散佢痛個方面,我諗真係吾易,佢係bb喎,又吾係大人好難的,而且我覺得hugo仔會好辛苦,因為我地大人病,食幾粒藥都吾多舒服啦,何況hugo仔吾係幾粒,而且之前佢仲要拮針,針口位都幾痛下.......
希望好似你咁講~~吃得苦中苦,必成人上人~~hugo仔將來一定係一個堅強又勇敢的人黎架!!

大宅

[size=medium]hugo 仔,

[size=large]HAPPY BITHDAY !!

[size=medium]身體健康 !!

大宅

Hugo仔今日6個月大啦!

Hugo琴日經已可以放假返屋企, E+未算係出院, 每天都要湊佢回去見E生, 睇睇回家後的進度! 雖然都係要走來走去, 但總好過在留E院裡! 琴晚雖然都瞓得好小時間, 但也是差不多兩個星期以來, 瞓得最安心的一晚! 起碼唔駛心掛掛!!

Hugo由琴日(到E+)開始, 一係就唔喊, 一喊就勁喊!! 我睇到有兩件事, 佢會好扭計~1. 抺身換衫 2. 眼瞓
塱塱媽話可能佢知痛了, 所以就喊得咁緊要~我見到佢喊, 我都好心痛! 昨日Hugo爹幫佢幫衫時, 佢又係喊得好緊要, Hugo爹自己都喊埋一份, 仲同Hugo講[對唔住, 阿仔]!! 我都...

希望Hugo快D好番晒, 唔駛再食藥! 好似以前咁精靈~

伯爵府

好彩我仲趕得切同hugo講6個月生日快樂丫
每個月的21號,我都會幫塱塱攪個小小小party,切蛋糕仔的,因為在我眼中塱塱每大一個月,就代表我又過關升級了
hugo媽,其實hugo依家只係留班,重讀,好快就追到架啦,可能仲會比以前更叻tim.我知道hugo仔的情況究竟去到點,你都未知,不過千萬吾好失望同灰心,我知道佢lee關都過到,之後的問題,hugo仔都可以一一破解架
我覺得hugo仔喊,吾係佢曳,係佢真係好辛苦.....一個5個幾月大的人仔咋 :cry: 點都好,一齊努力湊大仔仔,吾好放棄

大宅

hugo仔半歲生日快樂呀~

力媽ee等緊你出來反呀~加油呀~
力力豬豬......惡仔一名∼

水晶宮

Hugo 仔緊係太耐無返到屋企, 所以要扭

別墅

Hugo仔, 我同Kelda補祝你生日快樂!

希望下次你地攪屯門gathering時, 我們可以參加, 見下你啦!
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

子爵府

Hugo仔.....補祝你半歲生日快樂

係叻叻係喎.睇黎好快可以黎Gathering喎

大宅

又係果句>>>大家心照喇!

Hugo第3日放假, E+真的好忙碌! 每朝6:30左右起床, 跟住要做家務, 和預備Hugo食藥食奶, 回E院見E生! 真的比返工更忙碌!! 不過, 我應該頂得住的, 咁多C9都得, 無理由我唔得?!

至於12月份的gathering, 我唔敢講會出席! 因為Hugo的身體狀況應該未能應約~佢E+全身都冇力的, 好似NB時一樣, 所以我們暫時都唔敢湊佢去邊樹! 今日才見過物理治療C, 佢教左我們一D按摩的方法, 得閒就幫Hugo做, 希望可以值以刺激番身體的觸覺...

大宅

Kikokikovenus 寫道:

Hugo琴日經已可以放假返屋企, E+未算係出院, 每天都要湊佢回去見E生, 睇睇回家後的進度! 雖然都係要走來走去, 但總好過在留E院裡! 琴晚雖然都瞓得好小時間, 但也是差不多兩個星期以來, 瞓得最安心的一晚! 起碼唔駛心掛掛!!

可以返屋企度假即係又進一大步, Hugo真係好叻仔呀!!!
需然Hugo仔喊多左, 但佢受過傷又打針又食藥, 就算係大人都會不適. 當佢慢慢好番, 就唔會成日喊架喇! 我唸你而家要好似半年前佢NEWBORN果陣咁湊佢, 從新摸索過佢既喜好同情緒反應. 既然Hugo仔都咁努力, 你同Hugo爸都要努力呀!!!

伯爵府

放心啦,佢都係追6個月的野,好快追到的.有希望先有成功的.我知道你地要對面的事係好多,吾係我地外人睇得咁易,不過點都好,我地會支持你的.
講到做全職mami............梗係辛苦啦!!因為太辛苦,只有喪食才可以補充體力去湊仔做家務,不過有時又真係食得過量左,吾係點會咁肥丫

大宅

Hugo仔,真係有好大進步哦!雖然仲係放假屋企,但好快就會真真正正咁回家,要繼續努力la!我地班ee會為你加油,祈禱!Hugo媽,做一個全職媽媽真係唔容易哦!尤其是你,我相信hugo仔大個,會錫媽媽多d,希望你可以好快適應,同埋這個難關快d過去,加油努力la!

首頁
45678...14

尾頁

跳至