產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

初生bb要買幾多片nb尿片先足夠?

因為我有四張coupon換nb尿片共130條,會唔會太多�太小? 

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 初生bb要買幾多片nb尿片先足夠?

130條唔算多喇唔夠用添啦,nb嘅bb要換得好密架,免得bb個pat pat 賴尿/屎 up 損嘛

男爵府

130條大約只可以用12-13日

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ovoyan :因唔知係大碼bb定細碼bb,我覺得你可換晒四包nb尿片先,到時唔夠用先叫家人再買囉

大宅

不會太小了

子爵府

我個bb 滿月用左九包半既pampers nb 尿片!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

男爵府

ovoyan

pls check pm again,thank you!!!

appleycma

大宅

差唔多啦…而家我仔仔都用0左4包半NB尿片啦…平均35條1包…BB起碼1日換6-8條片片0架…

別墅

畀面勳章

初生尿片,果時用好多,1 日要用成10片
唔知其他BB係咪用咁多
我BB1尿尿就喊,要換"片片"才不喊
真係好$$"甘"

子爵府

我個 b 0係醫院差唔多用完一包 pampers NB.

返屋企後到滿月, 就用左 4 包妮飄 -- 每包 60 塊.

平均, 每日 10 塊左右啦~ 130 塊都唔會太多呀!
但當然每個 BB 大細同成長都唔同啦.

我個 B 而家可以繼續用 NB, 或者試下用 S 碼.
(因為我只買左 4 包 NB, 但入左 4 包 S 碼, 朋友又送 S 碼)

別墅

130條算少喇,nb平均一日換十條片片,
130條都係用得13日

首頁

尾頁

跳至