論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇電視

話說噚晚我帶咗阿仔同同事食飯, 淨返工人同我老公係屋企, 所以佢唔洗照顧阿仔又做完D基本嘢就得閒, 咁我老公就係廳到熄哂燈咁欣賞佢睇既戲(仲係開哂環回立體聲嗰隻) 點知我工人竟然走出黎問我老公可唔可以比佢睇電視, 跟住我老公即刻彈起身問佢係咪"痴咗線" 跟住勁話咗佢15分鍾(佢都傻嫁比我都唔敢咁問我老細啦真係無腦 ?-( ?-( ), 其實佢第一日來我已經同佢講唔可以睇電視, 因為我係唔比我個仔睇既, 所以唔比佢開但因為呢排阿仔成日係我返工時間打電話黎扭計話要睇"廸士尼", 所以我就比佢睇一隻碟, 跟住我個工人有一次問我老公如果我地出咗街得佢一個可唔可以睇電視, 我老公就話OK不過只可以睇一個鍾, 講真你信唔信佢真係咁聽話睇一個鍾呀 :tongue: :tongue:, 所以對工人真係唔可以咁寛鬆, 佢地真你會得一想二

大宅

醒目開學勳章

Re: 睇電視

如果工人做晒野,睇陣電視都冇所謂喎.

大宅

佢唔會睇ga喎.

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

如果工人做晒野睇一陣電視都冇所謂,但佢晤會睇,有幾次我地落街買嘢話一陣返,返到屋企竟然關咗電視

珍珠宮

其實都無所謂,不過有個人係身邊,我就唔多自然,尤其D戲間唔中都有一些三級野,好似好核突.

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都唔比我工人睇電視架,追劇集米四
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

我個印印都係我開電視佢先睇既 佢唔會自己開既,佢有時間情願睇書law

kum如果我個囡要睇電視,佢一齊睇都無所謂 但自己要求睇就過份d,始終工人要分大細架

LittlePrincess 寫道:
如果工人做晒野睇一陣電視都冇所謂,但佢晤會睇,有幾次我地落街買嘢話一陣返,返到屋企竟然關咗電視

別墅

我個印印都比我知道左佢由11:00am-2:00pm開住部電視(連續3個鐘), 我都係day one已經同佢講唔可以比bb睇電視, 我連卡通dvd都係我番屋企先開比bb睇, 冇教過印印開, 費時整壞部機.

有d印印好鐘意睇鳳凰台追劇集架, 今次比我知道左, 我已經驚告左佢唔好比bb睇電視, 要bb訓左做晒d家務先可以睇, 佢淨係識得講對唔住, 睇下有冇下次比我捉到.

首頁

尾頁

跳至