意見反饋
義工

產前產後 今日: 16|主題: 241050

幫人問就生__請各位媽媽幫幫忙!!沙田區邊道有"產前檢查(國內人士)"??

大宅

國民生產總值:1857

幫人問就生__請各位媽媽幫幫忙!!沙田區邊道有"產前檢查(國內人士)"??

我老公既弟婦是國內人士(我應該嗌佢做乜??)
下個月就黎港生bb!,未係香港檢查過!~~
佢係大陸都無咩點檢查,而家要做d咩手續??
其實我就建議睇私家~~都係差唔多價錢...又詳細d~~
佢想係沙田威院生..仲有一個月就生啦..咁使唔使去威院睇一次先??定還是到有跡象先直接去威院??其他時間就睇私家呢??

有邊道好的私家婦產科介紹(最好近沙田火車站附近)???幾錢??

各位請給我意見~~
thx~
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

男爵府

國民生產總值:7339

Re: 幫人問就生__請各位媽媽幫幫忙!!沙田區邊道有"產前檢查(國內人士)"??

廖琳娜係希爾頓,唔知貴唔貴!可以打去查查(1083)!

侯爵府

國民生產總值:21794

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Re: 幫人問就生__請各位媽媽幫幫忙!!沙田區邊道有"產前檢查(國內人士)"??

kam_1113 ,

依家國內人士係政府生同私家生差不多$$$,政府生,生果陣登記時,要俾$2萬蚊先架,2萬好似係包頭三日定兩日住院咋,其後每天唔知$3千定2千一日架~

如果佢想係威院登記產科做產檢都可以,不過要攞醫生信去排期囉,不過佢咁遲先登記,一定比姑娘罵囉, 同埋每次產檢要俾$700,藥費另計~~睇私家好過喇,平好多~~

私家婦產科,沙田有呀,係希爾頓中心近詢問處,叫(堯羽)康醫務中心,果度有好多個婦產科醫生架,有文里文靜提果個廖醫生,tel:26032123,果間診所產檢診金+照超聲波$380藥費另計,不過有限$,我都係睇佢依間的~~
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

文里文靜 , sandy2008:

唔該哂~~

我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

子爵府

國民生產總值:12008

好媽媽勳章

不如去仁安啦,入面都有婦產科醫生,由檢查到生bb一手包辦.而且國內同胞去政府生同私家生d錢差唔多.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

公爵府

國民生產總值:27213

2019新春慶豚圓

renren 寫道:
不如去仁安啦,入面都有婦產科醫生,由檢查到生bb一手包辦.而且國內同胞去政府生同私家生d錢差唔多.

Agree... 返正$$政府生同私家生差唔多, 去仁安好D....

大宅

國民生產總值:1946

Agree , 私家可能仲平D. 講真, 國內人士去公立生. 難免會受氣, 係私家生, 舒服好多.

大宅

你地d資料對我好有用!!
唔該哂咁多位媽媽的意見~~~~

thx~~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.