懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可唔可以食豬肝/潤架?

想問下各位姊妹,
懷孕初可唔可以食豬肝/潤, 聽講生完唔可以食, 因為會無奶水, 咁懷孕初又得唔得呀??
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

Re: 可唔可以食豬肝/潤架?

可以 ! 因為豬肝/潤有好豐富0既鐡質.
可以煮蕃茄豬肝/潤湯呢! 酸酸地,甜甜地,好好味0既呢!!!!

禁止訪問

大宅

no ga. I saw some books regarding this topic. Since liver riches of Vitamin A which is harmful to baby.

大宅

miclui, 唔好意思,你指係豬潤含太多維他命a會影响胎兒嗎?

男爵府

千其唔好飲喇, 我尋日去睇醫生, 因為真係痛左一日, 好驚! 點知醫生就叫我唔好飲, 因為有d大肚婆會對豬潤過敏, 會腸痛, 肚苛....我就係一食完就立即肚苛, 個肚仲痛一日, 抽住痛....大家都要小心d :-(
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

oops.... thanks! Take care 傻太太!!

別墅

傻太太 寫道:
想問下各位姊妹,
懷孕初可唔可以食豬肝/潤, 聽講生完唔可以食, 因為會無奶水, 咁懷孕初又得唔得呀??

可以!!有時我放假冇出街,都會買兩隻田雞同5蚊豬肝/潤焗飯食架,因為好有營養
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

首頁

尾頁

跳至