育兒好物

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時買highchair 同綱床 比呀b好呢?

唔知呀b幾時可以用? ?-( 橫店都要買早d買來用咪

大宅

Re: 幾時買highchair 同綱床 比呀b好呢?

我個女三個零月就買晒兩樣,因為要餵糊仔,所以要坐係high chair度食,網床係因為佢已經反身啦!!所以要張網床放係廳睇實佢,如果你屋企有地方就可以早d買囉,不過我就覺得放左呢兩樣野係廳,簡直好似成間屋比晒個女哩!!

大宅

puipui73: i also bought 綱床 when my son learnt to 反身 & just bought a highchair coz i'm starting to feed him 糊仔...

砵砵豬: same here... "簡直好似成間屋比晒個女哩"....

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

未出世我已經買定架啦

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

想問下網床同play pen有冇分別?

別墅

bblui,

你bb3個月就開始食糊仔?

bblui 寫道:
puipui73: i also bought 綱床 when my son learnt to 反身 & just bought a highchair coz i'm starting to feed him 糊仔...

砵砵豬: same here... "簡直好似成間屋比晒個女哩"....

大宅

mkwok 寫道:
想問下網床同play pen有冇分別?

文字上的分別

大宅

puipui73:
no lar... just started 食糊仔 after 5mths old... just happen that Chicco is doing promotion, so bought the highchair lor... very useful bor... coz i can sit him there to play by himself or i can sit in front of him & play with him... :mrgreen:

大宅

[quote]
puipui73 寫道:
唔知呀b幾時可以用? ?-( 橫店都要買早d買來用咪

大宅

我阿女因為用COMBI將搖搖椅,我覺得越早買越著數,佢3個幾月先開始用,我都覺得遲,因為初生可以當搖搖床,大人食飯時又可以推埋佢在飯桌邊,唔駛放佢在BB床,都幾好用,有餐安樂茶飯食。佢大D可以俾佢坐住食野,玩,幾好。

至於網床就係佢識坐就俾佢用,之後佢可以扶住D野企、學行時會成日跌,在網床就最安全,唔怕佢撞親。

首頁

尾頁

跳至