跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時買highchair 同綱床 比呀b好呢?

唔知呀b幾時可以用? 橫店都要買早d買來用咪

子爵府

Re: 幾時買highchair 同綱床 比呀b好呢?

我已襯chicco 做特價時買左highchair

禁止訪問

洋房

BB己有張木床,但朋友送了一張網床仔比我,不過仲好.因BB比咗我媽咪湊,我要放假先湊佢返來,所以木床比我媽咪果邊用,網床可摺合等BB返來先開,自己用囉!

大宅

我覺得highchair 同綱床都要等到 bb 條腰骨有力d先用好d.
兩様都有, 但 highchair 吾可以較到170度所以吾可以用住.
而綱床無木床咁硬.要訓都只好短時間例如午睡. 夜晚長時間就吾好 la.
我bb 日頭係廳用搖椅可較到170度個種. 我大女用到2 yr. highchair 同綱床 都 4個月先比大女用.

大宅

請問兩個月大 BB 睡網床, 應該睡上格 or 下格 呢?

大宅

應該上格比下格硬度高d.

男爵府

我星期日buy左張網床,是graco的,sales姐姐同我講,話bb0-3個月都可以訓上面,因為佢未識轉身,再大d就要訓下面。
至於對bb的背脊好唔好,就要睇下你張網床的質地了,我buy果張,佢下面有木板托住,再加一張床裖,就同普通bb床一樣,so可以當床仔用。我自己屋企就用床仔,如果bb去媽咪屋企,就訓網床。

男爵府

是否等bb識坐的時候才buy highchair才有用?

大宅

我買左combi既highchair, 可以變搖床仔個隻, 所以一出世就用到宜家, 再直至佢幾歲大, 好低呀

大宅

combi隻highchair都幾貴架喎
我就唔係好捨得買喇
諗住去旺角荷里活中心14樓嗰間舖頭睇下先
聽d媽咪講話好抵架
我上次星期日去,點不知佢冇開 :tongue:

大宅

Gobby_lam 寫道:
我就唔係好捨得買喇
聽d媽咪講話好抵架

雖然係貴d, 但好用, 有時BB喊摟抱, 係因為佢見唔到你, 咁擺係廳比佢見到你, 佢會安心好多, 你又唔洗成日抱住, 最好就係食飯時, 比佢瞓係你隔離見到你, 佢會安靜d, 你又有餐安落飯食 :lol: 同埋宜家己經可以用抵好多

大宅

最慘就係我個b要到我就扭抱...
見唔到反而仲老實d添呀...
我依家都係抱住佢上網咋 :-(

複式洋房

請問highchair有咩用嫁?係咪一定要買.因為阿b,屋企已經多咗好多野喇,d野都冇位擺喇....

大宅

我星期六都買了張combi搖椅兼highchair,在babymommom買的,$1530,比起大公司平一點!買回家後,覺得很值得,因之前bb都幾扭抱,現在可以躺在搖椅上,搖下搖下便睡著,而且可以用到2-3歲,可以啦!我也去過baby super看,那張highchair兼搖椅不太好,因它的搖法對bb不好,而且都要成千元呀!
vanwy 寫道:
[quote]
Gobby_lam 寫道:
我就唔係好捨得買喇
聽d媽咪講話好抵架

雖然係貴d, 但好用, 有時BB喊摟抱, 係因為佢見唔到你, 咁擺係廳比佢見到你, 佢會安心好多, 你又唔洗成日抱住, 最好就係食飯時, 比佢瞓係你隔離見到你, 佢會安靜d, 你又有餐安落飯食 :lol: 同埋宜家己經可以用抵好多[/quote]
開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

TABO817,
請問是combi那一張?我上babymommom網見到有兩張都不是$1530的,你可否給我形號,讓我去看看?

http://www.babymommom.com/market.php?gid=93

大宅

我都係用 Combi highchair. 都幾好!初生已經用,可以用到3歲 okay la.

就係呢款
highchair

大宅

只是顏色不同,型號一樣,我上去買時,他們話$1530,可以價錢有得走棧呢!我買了黃色,一來比較襟,一來男女都合適.
ill 寫道:
TABO817,
請問是combi那一張?我上babymommom網見到有兩張都不是$1530的,你可否給我形號,讓我去看看?

http://www.babymommom.com/market.php?gid=93
開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

TABO817

我看過網上的資料,但沒有提及這張highchair可以搖的,真的可以嗎?

翡翠宮

好媽媽勳章

好似好正咁啵 ~~
我都想買, 唔知依家先買, bb 都就o黎2個月, 搖搖下個功能重有無用呢??? ?-(
有得搖個 model 係咪即係 rashule 呀 ??
其他地方有無得賣o架 ??? ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至