夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

7年之癢 ??

我一直不相信結婚或拍拖超過7年會癢一癢, 但身邊某些朋友真的到了7年, 無論男或女都會出事! 雖則我的婚姻還未到7年, 但想問下大家點解會有所謂7年之癢? 是否7年後感情不再昇華, 或雙方不再努力維繫呢!?

翡翠宮

Re: 7年之癢 ??

七年唔知咪話佢地碌七痕咁解, 所以用七年之癢呢

不過有好多都未到七年d人咪一樣係咁玩 所以我都唔覺得係關個年期事, 根本係佢本質有問題

大宅

我覺得如果你成日諗住會有既, 咁七年之癢咪會發生囉.....點解要成日諗住呢, 做好自己, 應該會冇咩問題啩!!!

男爵府

Hi ! 哈哈笑, 我唔擔心自己, 係擔心老公身痕者! 始終七年後佢還年少力壯, 但我就人老豬黃, 頭髮脫得咁上下.....佢口口聲聲話唔介意, 到佢找到個又溫柔, 又美麗的女子! 我唔信佢未必唔心動! :-(

別墅

哈哈.....碌七痕!!
hahahahaaa

民房

夫妻之間只要多啲交流一吓,傾多啲心底話好等相方都知道对方所需,咁咪唔會出事蘿.說句實話.兩個人結婚之前都係會諗住張來係如何如何美滿嘅,但係到咗結婚之後先發覺所有嘢都同之前諗嘅有出入,再加上感覺到呢份感情淡咗等各重因數之下.所以啲人成日出現呢啲問题都係因為咁樣.

別墅

係。好多媽媽都係好似你咁諗
點解我地要對自己咁無信心呢??
唉~~~~~~~~~

qqwong 寫道:
Hi ! 哈哈笑, 我唔擔心自己, 係擔心老公身痕者! 始終七年後佢還年少力壯, 但我就人老豬黃, 頭髮脫得咁上下.....佢口口聲聲話唔介意, 到佢找到個又溫柔, 又美麗的女子! 我唔信佢未必唔心動! :-(

大宅

有時我都會咁諗既, 因為我都係男人婆, 我依都都慢慢嘗試做一個溫柔既女人, 我諗住買件性感睡衣番去, 但係又驚佢話我發神經

翡翠宮

佢真係話你發神經的話, 你咪話我神經點得黎襯你呢個傻佬先 我越神經你越鍾意嘛 嘜唔係咩

別墅

哈。
買件性感睡衣番去, 但係又驚佢話我發神經 <---- 係
不過佢地真係好狠自私
著得靚D就會話下次唔好再咁著!

哈哈笑 寫道:
有時我都會咁諗既, 因為我都係男人婆, 我依都都慢慢嘗試做一個溫柔既女人, 我諗住買件性感睡衣番去, 但係又驚佢話我發神經

男爵府

Hi ! 阿8,
唔係我地想咁諗, 係現實就歸現實! 女人過40點keep都無以前咁美, 再者, 邊隻cat唔偷食, 幸好而家老公無乜錢, 想偷食都無錢.....但將來的事話唔埋! 我都想對自己有信心, 但每朝照鏡已經是一個好好的答案! :-(

大宅

阿8:
有咩野唔明喎, 你都見到啦, 報紙雜誌又咁多色情場所既廣告, 返大陸按摩又咁"計"平, 話唔埋按按下執到件"姦姦"由四川落黎既大波妹, 把聲又幾咁嗲, 講到身世幾咁可憐, 嘩! 香港既男人就"供"就死係佢手上啦..........個一刻又點會諗到佢原來同個個男人都係咁講喎.......

男爵府

Hi ! 阿8,
我有個朋友有晚著住件超性感的睡衣, 當佢老公沐浴完後, 諗住佢會睇到眼定定......點知.......佢話 : 老婆呀! 小心涷親呀! 你話死未!? 之後, 個朋友都唔再玩呢d小玩意, 話個老公唔多識欣賞喎!

別墅

:-( "姦姦"

哈哈笑 寫道:
阿8:
有咩野唔明喎, 你都見到啦, 報紙雜誌又咁多色情場所既廣告, 返大陸按摩又咁"計"平, 話唔埋按按下執到件"姦姦"由四川落黎既大波妹, 把聲又幾咁嗲, 講到身世幾咁可憐, 嘩! 香港既男人就"供"就死係佢手上啦..........個一刻又點會諗到佢原來同個個男人都係咁講喎.......

大宅

阿8, 你做咩喊呀??

別墅

係啦。
結婚耐左諗住玩下驚喜
點知效果唔係咁理想
諗住無新鮮咪玩下咯!!
唉~~~~~

qqwong 寫道:
Hi ! 阿8,
我有個朋友有晚著住件超性感的睡衣, 當佢老公沐浴完後, 諗住佢會睇到眼定定......點知.......佢話 : 老婆呀! 小心涷親呀! 你話死未!? 之後, 個朋友都唔再玩呢d小玩意, 話個老公唔多識欣賞喎!

別墅

我地唔夠"姦 姦" o黎咯。
:-( :-(
哈哈笑 寫道:
阿8, 你做咩喊呀??

大宅

姦姦==剛剛

男爵府

你為乜要哭喎! 我地一直都唔夠上面的女人溫柔體貼喇! 鬼叫男人又鍾意佢地夠淫夠放咩!而家做得幾好, 佢地班男人都唔識欣賞!

別墅

嘩哈哈哈哈哈
我以為"姦姦"係"彤彤"個妹呀!
hahahahahahahahah

哈哈笑 寫道:
姦姦==剛剛

首頁

尾頁

跳至