意見反饋
義工
跳至
[2005年] 邊隻尿片好用D呀?

伯爵府

國民生產總值:16985

好媽媽勳章

邊隻尿片好用D呀?

我阿B依家用緊HUGGIES既NB,諗住用埋呢包就轉S碼,唔知邊隻牌子既尿片好耐D呢?例如:經濟啦,吸濕啦,舒服啦....等等.請俾D意見啦....

男爵府

國民生產總值:7415

Re: 邊隻尿片好用D呀?

winnie,

我覺得最好用真係pampers特級棉柔,但係係最貴,nepia都好用,但係又覺得隻片比較厚,但平好多!不過我試完呢兩隻片之後,始終pampers係最好!可能真係一分錢一分貨!唯有自己慳d!

伯爵府

好媽媽勳章

mandy,

我之前用過pampers既nb,佢比huggies薄身d,細d,跟住又用番huggies....其實我唔係好分別到邊隻好d.覺得差唔多既....

但係s碼就未用過,我屋企都有pampers細碼(綠色包裝架),唔知係咪你講個隻特級柔綿?!因為係人地送架.....

男爵府

雲妮彭 寫道:
mandy,

我之前用過pampers既nb,佢比huggies薄身d,細d,跟住又用番huggies....其實我唔係好分別到邊隻好d.覺得差唔多既....

但係s碼就未用過,我屋企都有pampers細碼(綠色包裝架),唔知係咪你講個隻特級柔綿?!因為係人地送架.....

winnie,

綠色包裝個隻應該係超簿,pampers係簿d,但係就可以承受多幾次vv,個PET PET都好爽,本來我想用NEPIA,但我mami話好厚,阿b著左特左一舊出來,好肉孫甘!

禁止訪問

國民生產總值:3892

伯爵府

好媽媽勳章

Mandy,

Huggies其實都幾厚架,睇我阿b個pet pet厚鐡鐡,好攪笑......我都聽過d人話pampers簿而吸濕,計埋條數仲抵過huggies哦,因為換片次數減少左..........

coco,
甘pet pet好唔好用呀?我都見過呢隻牌子架....

男爵府

winnie,

我都聽過d朋友係甘講!同埋huggies都唔係話好平!當然平過pampers啦!

伯爵府

好媽媽勳章

mandy,

其實我係見阿b用huggies都無咩敏感,所以無轉到.不過,我應該會兩隻一齊用既.

公爵府

國民生產總值:27958

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

bb平時用 pet pet , 夜晚睡覺用 pampers
[img][/img]

伯爵府

好媽媽勳章

MIU MIU,

PET PET好唔好用呀,好少見人用甘既? ?-(

禁止訪問

國民生產總值:3892

洋房

國民生產總值:210

用過huggies,nepia,但始終覺得pampers特級棉柔最吸濕,BB尿尿完換片摸吓個尿片面仲爽身架!

大宅

國民生產總值:1318

我都有同感, 但特級棉柔又真係貴左d, 我附近最平都 $110/58片
mcdull媽咪 寫道:
用過huggies,nepia,但始終覺得pampers特級棉柔最吸濕,BB尿尿完換片摸吓個尿片面仲爽身架!

伯爵府

好媽媽勳章

Coco,

嘩.........你bb換甘多片既,梗係飲好多水同奶喇..........哈哈............

多謝你既意見啦.

水晶宮

國民生產總值:66975

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個仔而家用Huggies,梗係無Pampers咁正啦,但係Pampers真係好貴啊,小數怕長計,反正又係要換完就掉,而且Huggies大條d,包得多,我而家都係用緊S碼。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

雲妮彭
pet pet 幾好用架, 又平wor, 同埋日頭你會留意佢多d, 勤d換都無咁貴, 臨訓先同佢換返pampers 喱d 貴野, 等佢訓得舒服d, 臨d咁law

coco
藥房買重平呀
[img][/img]

伯爵府

好媽媽勳章

睇黎pet pet 好似都唔差哦......

公爵府

雲妮彭
ok la, 平價尿片中算唔錯, 有蘆薈,防漏邊, 尿濕顯示
[img][/img]

大宅

國民生產總值:1286

用緊pampers特級棉柔,真係好掂! 不過就真係好金,但為咗個b的pet pet 冇計啦 !最近萬寧$194/兩包,我都入咗唔少貨.

洋房

國民生產總值:126

我個女都係用緊pampers特級棉柔,雖然貴,但真係好好用。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.