夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公成日不在HK

老公成日不在HK,成日出trip,
我明白佢做野係為頭家,但心裡面總有點難過.
感覺真係好可憐.
唔知有幾多人同我一樣呢?

翡翠宮

Re: 老公成日不在HK

咁happy

男爵府

有時老公成日係香港工作, 見得多都悶!
早幾個星期老公要出差, 算是婚後第一次離家這麼多天, 這個星期好happy, 佢又happy! (無人俄佢), 差不多天天打電話回家問呢樣個樣! 回來後感情更勝從前....

民房

心裡面有點難過? 到底係怕佢變,定係担心佢出意外先?呢樣嘢真係要攪清楚啊!

翡翠宮

呢d咪叫小別勝新婚囉, 其實是但一方經常不在身邊都唔緊要, 最重要係佢要打電話報平安[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_1_122.gif[/img]

複式洋房

電話係有成日講,亦唔係怕有邊個會變心.
但一家人總需要另一半support,有時候長時候另一半不在身邊,真係幾難過.
如果只係離開一兩星期,當然無問題,但如果更長呢?

大宅

我老公之前 試過出去做野, 2次, 一次係 2年幾, 番左來一年, 再去左 一次係年幾, 平時我都係自己照顧自己, 儲埋d 假去探佢, 個時同居未結婚..

不過大時大節一個人就會覺得慘d, 我試過中秋節同新年, 影左 tv d 節目 ( eg 放煙花) , email D 相 俾佢睇 :-(

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

最衰係連電話都無呀,周時唔見人,都唔知係唔係上左去,好後悔同佢結婚

子爵府

好媽媽勳章

有陣時候...就係因為相處時間少...一有時間相處既時候...就會特別珍惜...小別勝新婚...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

本來我地兩個一齊上大陸做野,宜家有bb,我就唔係成日上啦!以前兩個都係香港,就成日話佢鬧佢 宜家無佢係度,唉....好悶架!!到佢返到黎香港,佢有咩做錯(以前實鬧)都吞左佢lu!!

男爵府

唉! ?人就係咁矛盾, ?-( 日日見住就希望有朝一日唔好見太多, 到佢成個月唔係度, 又心掛掛住佢! 究竟我地想點呀!? 雖然個次老公出差一個星期, 家頭細務總算handle到, 但係屋裡的電呀!水呀!只有男人才攪得掂....我老公還說唔使擔心咁多, 屋裡所有物件好安全....但佢早幾天才說會有機會長駐係當地, 只有星期天才回家....

別墅

幾好呀!
咁自由!
咁你地未有小朋友架??

別墅

哦。原來BB就出世!
唔怕!! 到BB出左世後
你真係會忙到唔得閒理佢

翡翠宮