懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

陀bb好似好辛苦....

又胸脹...乳頭好痕....個肚都好痕...又成日作悶....個人冇理心機....又樣樣野都唔食得...大閘蟹又唔得...(我無得食..弄到老公都無得食..弄到大家都好唔開心)...又嗜睡...個人容易累...去唔到遠地方...迪士尼都唔敢去...大大又好辛苦...晚晚起身小便...個肚又好多風咁...又唔做得運動.....

老公又唔識關心我...! 好煩

個人好似好鬱悶咁......

大宅

Re: 陀bb好似好辛苦....

其實我都覺得好辛苦咁,你話:"又胸脹...乳頭好痕....個肚都好痕...", 我頭頭都有, 不過我塗Prenatol肚紋膏之後無痕lu~~~ :lol: 你可以試下!
唔好怪你老公啦! 或者佢都唔識點樣闋心你呢!佢唔知道有BB0既辛苦,你可以同佢講, 呢一刻最重要溝通ma!

大宅

係呀, 真係好辛苦0架, 頭幾個月又食唔到野, 成日想嘔想嘔咁, 又多胃氣, 又頭痛, 又驚阿b有事......
到而家7個月, 又多胃氣, 個肚頂住又瞓得唔好, 有時都會頭痛, 又驚阿b有事.....
好彩老公好關心我, 樣樣都好細心, 乜都唔駛做, 經常响我身邊.

禁止訪問

大宅

湊仲辛苦過佗呀.

大宅

la5711 寫道:
湊仲辛苦過佗呀.
me2

別墅

湊加埋教仲辛苦過佗呀,所以現在佗會輕鬆好多,起碼不需要擔心他踢被
當耶穌死在十架時, 他承擔了我們的罪和恥辱; 他把公義賞賜給我們, 這是他給我們的一份禮物。耶穌愛你,你呢? :-P

複式洋房

最辛苦就係背脊骨,好容易疲累,當疲累又覺得好辛苦時,連老公都唔幫我,真係辛苦到極點. :-( :-( :-( 當我係佢面前表示不滿,佢竟然話我情緒不穩,有產前抑鬱. :cry:

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

la5711 寫道:
湊仲辛苦過佗呀.

agree

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

陀bb都幾辛苦,生0個陣仲辛苦,努力啦

大宅

bcmok 寫道:
[quote]
la5711 寫道:
湊仲辛苦過佗呀.

我都係咁話. 佗已經係最舒服, 生同湊係最辛苦.
有時湊得辛苦真係想將佢放番入個肚裹面!

伯爵府

好媽媽勳章

我九個月了, 開始覺得番辛苦...之前都仲覺得無乜野, 行得走得. 但呢幾日開始, 覺得阿b好似墮左落去咁, 行路行得我好辛苦, 企都更加唔駛講!....訓覺又係, 左訓右訓都唔得, 訓得幾粒鐘, 盆骨位又痛. 又要起身去廁所.....

複式洋房

非常同意,湊bb辛苦十倍啦,完全冇晒時間食嘢同休息,勁忙. :-(

陀bb嘅辛苦好短暫,很快無事,故好好享受陀bb時間-自由自在,食得瞓得,去街又得.

複式洋房

不過當我决定懷孕時,我已預咗辛苦20年,另一方面,也期待人生的另一階段嘅開始,雖然湊仔会好辛苦,但帶來的滿足比起你有十億更開心,人生最重要是活得開心及有意義。

子爵府

其實我最初都覺得陀bb好辛苦, 你地所講既我完全經歷過, 好想快d生bb出黎, 條腰痛到想死, 瞓又瞓唔到, 行都行得特別慢, 不過生左bb之後就好懷念 bb係肚內既感覺, 因為真係辛苦10倍有多, 未曾有一晚係夠瞓架, 所以陀bb既辛苦真係好皮毛架咋, 慢慢enjoy下先啦, 生左就知道邊樣叫辛苦喇 :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

其實陀bb和湊bb都各有辛苦和開心
囡囡現在15個月大, 當我每晚放工返屋企, 囡囡都會叫"媽媽"真係甜到入心
有了細佬頭三個月, 無胃口, 時常想嘔, 好累, 企耐d都想暈, 口淡淡, 等等 :-( :-( 但現在差不多六個月, 在肚內踢踢的感覺是男人沒法感受到的 :wink: :wink:
Don't worry!Be happy!

侯爵府

happyalice,

我好同意你咁講呀! 尤其你bb而家先至1個wk大, 頭2個wk係最甘. :-| 我而家個bb就黎滿月, 叫做好咗小小, 但係都係辛苦..

仲有, 我都有好懷念陀bb果時嘅感覺, 好懷念佢响個肚肚入面郁, 同埋我可以去邊都得, 食乜都得. 坐月真係如同坐監. :cry:
happyalice 寫道:
其實我最初都覺得陀bb好辛苦, 你地所講既我完全經歷過, 好想快d生bb出黎, 條腰痛到想死, 瞓又瞓唔到, 行都行得特別慢, 不過生左bb之後就好懷念 bb係肚內既感覺, 因為真係辛苦10倍有多, 未曾有一晚係夠瞓架, 所以陀bb既辛苦真係好皮毛架咋, 慢慢enjoy下先啦, 生左就知道邊樣叫辛苦喇 :-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

馱住bb 頭果4 個月係咁嘔呀嘔..又無咩胃口..不過之後就好左好多..但臨生前條腰就好痛..阿b 又頂住搞到訓覺好難呼吸..好辛苦..不過生完就......真係人都癲..因為一來無經驗..二來自己除左要照顧自己之外..仲要照顧阿b ..好多人話bb 訓自己就要訓..其實訓既時間唔多..因為可能要做下家務等..坐月果陣時真係一日四個鐘都未必有!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

最尾個月最辛苦!但生完要湊仲辛苦!

首頁

尾頁

跳至