論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己的沖涼液會否給印印用?

我發現印印自己的barth liquid用完,一星期內都沒有買新一瓶. 唔知她用什麽冲涼? 最大可是用我的barth liquid. 但她平日的工作態度不錯.

以下有3個決定:
1. 買一瓶barth liquid給她.
2. 每月獎勵她$20叫她自己買.
3. 叫她唔好用太太的barth liquid,自己買一瓶.
4. 其他更好的意見.

子爵府

Re: 自己的沖涼液會否給印印用?

有咩問題??????
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

好媽媽勳章

試下問下佢點答囉, 用哂都唔買為乜, 如果係乖既, 買比佢又冇妨既, 不過呢d日用品, 本身佢地應該自己提供架嘛~~

大宅

日用品我會另外買比佢地用,咁佢就唔會用我果d~~唔岩用佢自己買我就唔理~

大宅

直接問佢最近用乜沖涼(不過通常你都唔會有真正既答案)並叫佢唔好再用你果d。
如果佢一向乖既,就買比佢啦。我一向都係買澳寶比MAID用,因為19蚊2L,用半年都得,而且我自己用過都覺得OK 喎。如果佢嫌CHEAP就叫佢自己比$買。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我用既洗頭水同皂液都唔係貴野, 屋企地方細, 我叫佢唔使另外買一齊用,

獎勵佢HK$20一個月, 一家人都用唔晒呀 !

禁止訪問

別墅

我通常佢地初黎時, 第一次買大大支比佢地, 之後同佢地講, 由於第一次你地未出糧, 我買比你地, 之後你自己買, 如不中意D牌子, 也可自己買, 我只會供應一次同指定牌子(巾巾一樣)

伯爵府

1999 寫道:
我發現印印自己的barth liquid用完,一星期內都沒有買新一瓶. 唔知她用什麽冲涼? 最大可是用我的barth liquid. 但她平日的工作態度不錯.

以下有3個決定:
1. 買一瓶barth liquid給她.
2. 每月獎勵她$20叫她自己買.
3. 叫她唔好用太太的barth liquid,自己買一瓶.
4. 其他更好的意見.

我會直接問佢呢幾日用d乜沖涼. 我唔會買俾佢.

大宅

佢係咪用肥皂"簡",你唔知呀!
我工人都試過喎!

大宅

好多時買野都會有贈品同試用裝, 我就係比果d 佢用lor ..

公爵府

佢係乖的. 比佢用無所謂. 但都會問下佢用乜野沖涼. 因為這些日用品, 係要佢地自己買

大宅

我屋企個印傭來了一年半,一直都是我們供應日用品(沖涼液/洗頭水/衛生巾),通常都是買一些較便宜,但質素okay的牌子(衛生巾例外,佢同我用同一個牌子),而我和老公就用另外的沖涼液/洗頭水.其實我們都不知道她有沒有拿我們的來用,但so far覺得用量沒有突然增多,就算佢有用,我估計都係一個月用一兩次,情況可以接受.

大宅

除左m巾係佢自已出錢買之外, 沖涼液/洗頭水/牙膏/牙刷都係我買既, 但係牙膏同牙刷就要分開放. 有時佢都會買佢想用既牌子返黎用.

大宅

冇任何供應,SELF USED ITEM 自己買,免增自己mah fan!

大宅

cleoyan 寫道:
除左m巾係佢自已出錢買之外, 沖涼液/洗頭水/牙膏/牙刷都係我買既, 但係牙膏同牙刷就要分開放. 有時佢都會買佢想用既牌子返黎用.

我都係供應埋比佢 (除左m巾),
當然分開沖涼液/牙膏/牙刷,
其實我唔想佢用埋晒的古怪野,
大支細支古靈精怪,
咁梗係唔會買的貴野比佢用拉
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

男爵府

好媽媽勳章

我唔會買比佢的

男爵府

我印印會下月中來,我都諗緊清潔用品既供應問題,我諗住都係一齊用算(巾巾自己買),當然佢唔鍾意佢要自己比錢買啦,因為,就算叫佢自己出錢買,佢買左又少用自己既,反而用我地,咁都好難計住,又唔想下下計住佢個支用幾耐,如果做得好都算。

男爵府

我都唔會買比佢的

男爵府

我工人而家同我地一齊用牙膏, 沖涼液喎

首頁

尾頁

跳至