論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 自己的沖涼液會否給印印用?

我都係咁,各顧各!而且她自己有washroom,唔理得咁多!
flyingmom 寫道:
冇任何供應,SELF USED ITEM 自己買,免增自己mah fan!

複式洋房

個工人o黎到個日,我o地已經問左佢有無o的咩日用品係要用,但係就無要買,但係佢好多野都會自己帶齊.
所以我o地都無話買俾佢嫁~
而且佢有需要佢都會自己買 or同我o地講~
不過佢試過幾次用左我o地o的野,食左我o地o的野都唔出聲...........

珊瑚宮

好媽媽勳章

各自用自己嗰D沖涼液,佢一定唔敢用我嗰D,因味道差好遠一聞就知道

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

當然唔會 na, 但我會 provide 比佢 lor

伯爵府

如果真係唔想佢用你既, 咁你咪問佢有無用同叫佢以後唔好用囉. 呢d野suppose係佢自己買既
我用開果d就唔係好貴, 我有比佢用不過我個bun鍾意自己買. 可能個agent有同佢講叫佢呢d野唔可以用掛

珍珠宮

唔會,各自各用,不過佢有冇偷用就唔知啦. ?-(

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

所有日常用品都是佢自已買
該用戶已被刪除

侯爵府

?-( 我間agent話, 除左衛生巾之外, 所有日常用品都係僱主提供..........

而我第一次請印印的時侯, 果時要去印尼領事館聽講座(勞工署的人), 都係甘講...........

so我一直提供比佢地.......亦吾覺有問題..........一支沖涼液依家都好平, 10元一大樽, 夠佢用兩3個月啦...........

無謂為左幾十元斤斤計較law我就覺得

如果佢地要用貴野, 咪叫佢地自己買law, 呵呵

大宅

嚇﹐我次次新工人(賓賓)黎都會提供日用品﹐諗住做得好買俾你又點話﹖但次次見D工人都係用佢地自己既洗頭沖涼液﹐我俾既就放埋一邊。我咪尤得佢囉﹐自給自足仲好。

都有懷疑過工人用我地D護髮數﹐因老公唔用﹐但樽身輕得好快﹐但再想﹐證明唔到﹐證明到又點﹖又控制唔到佢唔會再用。少少野﹐算o勒﹐唔去問明白自己反而開心D。

複式洋房

上次我o地發現o的沖涼液係佢用~
就係因為我o地o既沖涼液味道同佢差好遠,我o地先知咋,如果唔係都唔知~
不過我o地又唔會話俾佢用~如果佢乖,我覺得無所謂同埋最重要o既就係佢肯問就得~我o地唔鍾意佢成日用我o地o的野同食我o地o的野都唔出聲~

大宅

No, this is personal stuff. It's quite expensive. I use Loccixxxx
She has her own tooth paste, shampoo and shower gel. She has never ask for this fm her 1st day to HK.

大宅

We use diff bathrooms, so she has her own personal stuff.

別墅

佢第一日黎,我提供左一d日常用品,我買埋指甲鉀同埋
耳挖(我至驚佢拎左我果d用

珍珠宮

畀面勳章

我都有同感

其實佢d日用品,除左m巾外,其他既都係我提供俾佢既 有時太計較反而令我自己好煩 :-( 返工已經要做,無必要為d kum小問題煩架 :-( 況且就算妳唔俾佢用,佢係妳唔係屋企時偷黎用都唔知架啦 ?-(

伯爵府

點解要provide m 巾呀 私人野喎. 我無比m巾架, 因為我d m 巾唔係放入toliet(因為聽講唔可以放入潮濕地方). 所有私人野都係佢自己攪掂. 我家d食物就住佢食囉. (當然都係d biscuit/noodle果d囉)

大宅

我地全家人用1000ml的opal bath liquid,可能佢嫌cheap.
自己買開Body shop 的strawberry body scrub & face cream.佢驚我用佢d 好過啦.

大宅

個印印一來我地已經買晒私人野比佢用 (包括沐浴露, shampoo, m 巾, 牙膏, 牙刷) ......... 因為, 我地睡房有套廁, 工人用客廁 .... 所以佢唔會用我地 d 野 ...

不過, 其實 shampoo, 沐浴露都好平 ....... 工人表現好, 咪買比佢用囉 ... 我覺得都無所謂 ........ 如果, 三幾十蚊, 令個工人感覺到 warm d ...... 佢對 bb 都好 d 啦 ~~
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我冇供應俾佢ga, 因為: 1)我哋唔同toilet, 佢用唔到我啲嘢, 2)佢一嚟已經有晒啲日用品, 所以我冇供應俾佢. 不過我耐唔中會買少少嘢俾佢o既! 好似今日就係Body shop買咗body lotion俾佢, 講真, 佢哋如果做得好好哋, 大家都唔會介意俾小小甜頭佢哋, 你好我好呀o麻! 如果做得唔好又偷又呃, 咁就no way la!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mousei 寫道:

我地全家人用1000ml的opal bath liquid,可能佢嫌cheap.
自己買開Body shop 的strawberry body scrub & face cream.佢驚我用佢d 好過啦.

咁,用body shop咁high 呀,我都係買俾個仔用,自已用力士咋.我工人一路用開番梘,我但見天氣乾,用梘會身痕,所以都叫佢同我地大人一齊用,費事廁所放咁多支.

首頁

尾頁

跳至