跳至

首頁

尾頁

大宅

走佬袋

我見1月份媽咪已經差不多執好了,我地都要早d有個準備好,大家覺得仲有補充可以加上去

走佬袋check list
(1) 冇扣衛生巾 2包
(2) 網褲 6條
(3) 生理清洗器
(4) 抺手紙
(5) 乳墊12片
(6) 媽咪日用品 - 牙刷, 牙膏, 毛巾, 水杯
(7) 紙尿片1包
(8) 棉花片- 同bb洗眼耳口鼻
(9) 小膠盒 - 如果用bb抹patpat濕紙巾o既呢樣係唔使帶
(10) 媽咪, bb 出院衫-,到出院日叫老公帶俾你
(11) 手提電話spare電
(12) 眼鏡 - 習慣用contact lense o既媽咪,記得帶住眼鏡入院,假設突然痛起上黎生得,帶住對con落產房又唔知要磨多幾多個鐘,咁就好麻煩喇,太長時間帶con對隻眼都唔好
(13) 餵奶胸圍
(14) 拖鞋
(15) bb紗巾
(16) 細密碼鎖 - 政府e院床頭櫃
(17) 細支裝滴露 -每次大小後沖洗下身傷口用
(18) bb抹patpat濕紙巾
(19) 收腹帶
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg
該用戶已被刪除

Re: 走佬袋

該用戶已被刪除

男爵府

茵茵,
(6) 媽咪日用品 - 牙刷, 牙膏, 毛巾, 水杯-醫院都有供應, o弟你用唔用喇.生理清洗器, 牙刷, 牙膏, 毛巾, 水杯, BB紙尿片, 棉花片, 抹patpat濕紙巾全部醫院都有供應.

呢d 有冇話join package 包, 唔join就冇咁架?

大宅

cherrian 寫道:
茵茵,
(6) 媽咪日用品 - 牙刷, 牙膏, 毛巾, 水杯-醫院都有供應, o弟你用唔用喇.生理清洗器, 牙刷, 牙膏, 毛巾, 水杯, BB紙尿片, 棉花片, 抹patpat濕紙巾全部醫院都有供應.

呢d 有冇話join package 包, 唔join就冇咁架?

係米所有C + 都有供應

男爵府

滴露轉做浴鹽吧
滴露有機會扲傷口敏感/"拿"傷架..因為我生大女個陣試過呀....
生理清洗器(冇必要呀)因為宜家d醫院都有格係比生完bb既媽咪用,有溫凍水洗沖洗架...

大宅

貓BB 寫道:
生理清洗器(冇必要呀)因為宜家d醫院都有格係比生完bb既媽咪用,有溫凍水洗沖洗架...

係咪間間都有架...
2子之母
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

喔... 浸會join package 就有俾埋清洗器
咁我估唔join 就冇, 不過你都可以同佢買
2子之母

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

hi 茵茵,

我想問吓, 我打算喺c+ 醫院開刀生, 咁要否用網褲?
冇扣衛生巾是否普通孕婦衛生巾?
收腹帶是否

伯爵府

up
星期五是無飯主婦日
該用戶已被刪除

大宅

開刀, 如果你唔用收腹帶 (可能第1日用唔到住?!), 都會著網褲, 咁唔洗個傷口俾野cool住/刮到
2子之母

別墅

咁我想問, 什麼是有扣衞生巾??
珍惜眼前人

首頁

尾頁

跳至