自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

亞仔近來食得西藥,個人好虛,食咩保身最好?

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 亞仔近來食得西藥,個人好虛,食咩保身最好?

找中醫睇睇!
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

洋房

你仔仔幾大呀, 有兩歲他又肯吃中藥, 真係可以考慮帶他看中醫調理好身體. 我囡囡兩歲前, 食完西藥流淡汗, 我會比他吃兩三天保嬰丹, 也ok!

伯爵府

食得多西藥要先煲d雲令�白術清左先(可以用黎開奶)咁根住先慢慢補返
其實我覺得細路都唔洗點補, 煲多d湯水比佢飲增加抵抗力好過啦. 中藥如果個b唔食都係無用. 其實中藥都會食到個人虛架.  我個仔一出世都做左個大手術, 我都有同佢睇中醫,佢都算乖都肯飲中藥. 不過我發覺你煲多d湯水仲好仲有益 我諗你幫你個b清左後兩日煲一次湯水佢飲(分兩日飲, 總之keep住佢日日有湯水飲), keep住咁飲應該一個月你會見到成績.

禁止訪問

伯爵府

囝囝2000 寫道:
sabina_bb,
我時常覺得囝囝好大汗, 是否小朋友體質差就會這樣呀????

以我所知好多小朋友都係好大汗架, 不過如果係淡汗/真係好大汗就真係有問題. 真係唔好意思我都唔係好清楚, 你呢個case最好去睇下中醫. :lol: 因為呢d野通常中醫先幫到你

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都覺得揾個中醫調理下身體最好.

別墅

我個仔仔都是用中醫調理,小病都是睇中醫.

首頁

尾頁

跳至