意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 85003

谷奶時間

珍珠宮

國民生產總值:34578

谷奶時間

越黎越遲先谷奶(以前10個鐘,今日過左11個鐘都未谷),有乜方法可以快d谷奶呢?

別墅

國民生產總值:859

Re: 谷奶時間

我飲d水嗰日會早d谷奶. 我家下每日飲至少10杯清水....同埋有飲多奶茶, 好似好d.

男爵府

國民生產總值:9381

餵奶可以飲茶嗎?咖啡可以嗎?我怕BB不能睡,但我好想飲咖啡和奶茶!!

禁止訪問

國民生產總值:9237

睛靈勳章

男爵府

國民生產總值:7768

bbpooh 寫道:
餵奶可以飲茶嗎?咖啡可以嗎?我怕BB不能睡,但我好想飲咖啡和奶茶!!

1. Mother milk tea bag is caffine free, all natural and no harm to baby.

2. Doctor said tea and coffee is o.k, but not too much. I maintain 1 cup of brewed hot green tea in the morning everyday. No problem at all, baby Hayes sleeps very well. In fact, green tea/tea contains much good components for human being.

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

國民生產總值:2115

Hello ^O^,

I drink water like a camel - then, will really 谷奶 faster.

By the way, noticed that you've changed your photo from girl to boy! :lol:
  Lulube was born weighing 3.2 kg

男爵府

國民生產總值:9608

我都有呢個問題,飲左好多湯水都係咁...
好似好耐都無谷奶咁,最多都係夜晚比較賬咋

我有日日飲2杯淡奶茶,唔飲真係頂唔順
不過飲完要2hr後先喂奶or pump奶
我阿b又無話唔訓較wor

珍珠宮

lamblamb:
大頭相其實都係我個女黎的,係佢未夠兩個月大的相.

all:
其實我每日都有飲兩包燕麥奶+8杯水+兩碗魚湯,但仍然都係越黎越遲先谷奶,同埋泵奶量已由高峰期的每邊8.25安下降至6.75-7.5安(但仍然係每日泵3次奶),都唔知點解會咁? ?-( ?-(

珍珠宮

國民生產總值:39340

^O^
有媽咪講過唔好飲燕麥鈣思寶,因為麥芽係有收奶作用!!唔知係唔係?? ?-(
其實你奶量都唔算差啦,1日可以泵到20oz!!
或者試下用雙泵啦!!
奶量有時有多有少,放鬆d會好d!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

webjen

我唔係飲燕麥鈣思寶,而係飲十字牌的燕麥奶,成份好似只有燕麥+奶only.

乜燕麥鈣思寶有麥芽成份咩?好似唔多覺喎!好立克好似有麥芽成份,我上一胎餵奶時間中都有飲好立克(因果時唔知麥芽有收奶作用),但都冇收到奶.

我高峰期時一日可以泵到差唔多23安架,而家得20-21安,好在(touchwood)仍夠囝囝飲.佢出牙+88掛掛,而家每餐飲少左1-2安奶.

我唔想投資$去買奶泵呀!(雖然我個泵係99%new既二手奶泵,$200 only :mrgreen: ,都用左年幾兩年了,都好抵用了 :mrgreen: )

大宅

國民生產總值:1534

有個媽媽話焗桑拿得喎,不妨一試.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.