跳至

首頁
34567...59

尾頁

大宅

Re: 中國香港靚太大聚會(只限朋友)

alice,

我覺得 "子桐" 都唔錯喎 !!!!
而 lckyw 嘅睇法都好,個音韻靚 (X低高) !!!!
但我睇過 D 改名書,書話 : 最好避免將 2 個姓氏,用在同一個名中 ( "殷"字好似係姓氏之一 ) !!!!
"桐" 字又係我喜用嘅字,所以我會投 "子桐" 一票 !!!!

大宅

vickylui0421 寫道:
alice,

我覺得 "子桐" 都唔錯喎 !!!!
而 lckyw 嘅睇法都好,個音韻靚 (X低高) !!!!
但我睇過 D 改名書,書話 : 最好避免將 2 個姓氏,用在同一個名中 ( "殷"字好似係姓氏之一 ) !!!!
"桐" 字又係我喜用嘅字,所以我會投 "子桐" 一票 !!!!

vicky,
而家仲諗緊都唔知用邊個好呀!!!
原來唔好張兩個姓氏用埋一個名度呀,
咁如果要改"子殷"咁就要轉第二個字喇!!!
咁應該係"子恩"喇!!!

珍珠宮

lckyw,

蘇老師話嘔得咁利害, 要用中葯治療, 用食物力量不夠...叫你來看..

仲話如果嘔得利害會影響胎兒發育, 不好呀!

lckyw 寫道:
小米

我呢個星期日日早上食完野都嘔到cc下,有咩可以舒服d,同埋食dinner 時就無胃口,食2下又唔想食啦。=(((

我個中e今日叫我個freind 叫我打比佢,佢問問候我叫我唔好食瓜類同大閳蟹等,又叫我煲雞+ginger湯飲呀。

珍珠宮

tour,

你既問題我都問咗佢喇, 你check pm 啦 ! :-P

大宅

好媽媽勳章

ALICE

係呀,禁你pm個地址比我呀。thx

Happy小米 寫道:
lckyw,

蘇老師話嘔得咁利害, 要用中葯治療, 用食物力量不夠...叫你來看..

仲話如果嘔得利害會影響胎兒發育, 不好呀!

[quote]
lckyw 寫道:
小米

我呢個星期日日早上食完野都嘔到cc下,有咩可以舒服d,同埋食dinner 時就無胃口,食2下又唔想食啦。=(((

我個中e今日叫我個freind 叫我打比佢,佢問問候我叫我唔好食瓜類同大閳蟹等,又叫我煲雞+ginger湯飲呀。
[/quote]
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

alice,

我都同意 lckyw咁講, 「子殷」讀起

大宅

小米,

我覆左你喇...check pm la

alice,
我覺得"子桐" 持別d, 太多人用"恩/欣/茵/...", 一叫呀"欣"...大把回應

大宅

[quote]
july25 寫道:
alice,

我都同意 lckyw咁講, 「子殷」讀起

大宅

Tourmaline 寫道:
小米,

我覆左你喇...check pm la

alice,
我覺得"子桐" 持別d, 太多人用"恩/欣/茵/...", 一叫呀"欣"...大把回應

Tourmaline,
而家都係改左"子桐"呀!!!

大宅

好媽媽勳章

各位

我找到救星啦,就係熱0水呀,飲完無禁易嘔啦。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

男爵府

lckyw 寫道:
各位

我每次叫餐飲都係熱O水, 因為無野揀:-( , 飲到有d驚 :tongue:

大宅

好媽媽勳章

JULY

係呀,真係無咩好揀,試過飲華田就嘔到飛起,所以都係乖乖地飲熱0水羅。

大宅

lckyw 寫道:
各位

lckyw,
我果時嘔,有兩個星期飲熱檸茶會舒服好多,
不過過左兩個星期就冇用喇,又要搵第二個方法至得呀!!!
係喇,而家有冇好D呀???
有冇日日食蛋白呀???

男爵府

lckyw 寫道:
JULY

係呀,真係無咩好揀,試過飲華田就嘔到飛起,所以都係乖乖地飲熱0水羅。

lckyw,

唔好飲咁多華田同好立克呀, 好甜架, 試過有媽媽飲完好立克驗血糖 (杯好立克仲要係未落糖), 血糖勁超標呀, 攪到我唔敢飲!

珍珠宮

我依家想開刀呀..

你地有冇听過余啟文開刀手勢点 ?

珍珠宮

lcykw,

我pm咗蘇晶啲information畀你呀!

take care !:-P

小米

大宅

好媽媽勳章

小米

thanks =)

呢2日唔知點解好左d,只係早上飲完d水嘔返出黎後就無嘔到,但就有好多胃氣,但都ok,食唔到好多野,琴日磅輕左2kg呀。

大宅

好媽媽勳章

tour

我呢幾晚好眼訓呀,好早就訓左啦,今日開始係新學校實習呀,聽日都要去,返8放5,得半小時lunch,但我跟個個老師好好呀,而校長都好nice,感謝主呀。
我聽晚先再同你chat啦,我而家食完飯,我估參唔多會訓啦,真係好好好tireddddddddddddd~

大宅

好媽媽勳章

july

我知啦,都好因為我一飲華田or好立克都嘔到好勁家,所以唔怕,而家我都係用袋糖,因為我都唔想太肥同糖份太高呀。

july25 寫道:
[quote]
lckyw 寫道:
JULY

lckyw,

唔好飲咁多華田同好立克呀, 好甜架, 試過有媽媽飲完好立克驗血糖 (杯好立克仲要係未落糖), 血糖勁超標呀, 攪到我唔敢飲! [/quote]

大宅

lckyw,

我都好明白你而家時常覺得好累, 你訓多d啦!

不過....大肚婆可以用代糖咩???? 你 confirm 下好 d 喎!! 我記得好似唔好.....

首頁
34567...59

尾頁

跳至