跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 沙官小學上午校家長請進

Tiffanyma:
我囝坐11號校巴!
你囡囡名字的發音,同我細囡一樣? ?-(

大宅

Hi,

下星期學校運動會, 你們的仔女有沒有參加? 我囡囡第一次參加比賽, 因她在舊校只是做觀眾, 所以今次很開心.

:-o

子爵府

Tiffanyma 寫道:
Hi,

下星期學校運動會, 你們的仔女有沒有參加? 我囡囡第一次參加比賽, 因她在舊校只是做觀眾, 所以今次很開心.

我亞仔話要老師挑選才可以參加比賽,起初佢一樣都唔ok!(冇セ運動細胞)後尾佢又話可以参加跳遠喎!!
其實前兩年我有同老公參加親子賽,但今年我話佢大過仔唔洗玩親子比賽喇!!查實係我懶唔想去啫.
咁妳囡囡参加邊個項目呀?

大宅

Hello,

囡囡參加100米及跳遠. 起初老師都沒有選她, 但現在好像全班都有得參加.

100米都幾長, this weekend 我會帶她到公園跑下先.

pauline.c 寫道:
[quote]
Hi,

我亞仔話要老師挑選才可以參加比賽,起初佢一樣都唔ok!(冇Й運動細胞)後尾佢又話可以

子爵府

Hello,

囡囡參加100米及跳遠. 起初老師都沒有選她, 但現在好像全班都有得參加.

100米都幾長, this weekend 我會帶她到公園跑下先.

我囝囝都好恨賽跑呀,不過可能太'渣'唔夠其他同學仔勁啦! 唯有寄望出年啦!
練習吓都好架,自信心都高d .

複式洋房

Hello 各位沙官媽咪

我是大圍媽咪,我的女兒今年K2, 我想知道沙官是否活動教學,升到BAND 1中學的比例,希望各位沙官媽咪協助.

THANKS

大宅

carmen9288 寫道:
Hello 各位沙官媽咪

我是大圍媽咪,我的女兒今年K2, 我想知道沙官是否活動教學,升到BAND 1中學的比例,希望各位沙官媽咪協助.

THANKS

Hi,

I don't know too much about this school but it is among the top 3 list in Tai Wai district.

男爵府

Hi! carmen:
I think沙官not 活動教學school!
該用戶已被刪除

男爵府

沙官中算唔算band one?
上午班每年大約有40人入到沙官中,我囝全級有160人,考全級40名內,即4份l機會! :mrgreen:

各位:
大測完之後,功課少咗,你哋係唔係呀!?

大宅

Hi,

考完大測我就一身鬆晒, 但功課量就差不多, 而且都是keep住一星期兩科dictation. 明天是小四家長日, 我會去了解下囡囡在學校的情況.

該用戶已被刪除

男爵府

I&I:
only P2咋,我見校巴幾個P2都有去朗誦!
係呀!呢兩日多翻少少,但同以前都重爭d,唔通有媽咪投訴多功課? ?-(

大宅

Hi,

Good morning. 有一個好消息, 昨天我囡囡在校內硬筆中文書法拿獎, 另一位插班生也有. 但我覺得她的字都是一般, 所以我囡囡都覺得幾surprise.

子爵府

Hi,

Good morning. 有一個好消息, 昨天我囡囡在校內硬筆中文書法拿獎, 另一位插班生也有. 但我覺得她的字都是一般, 所以我囡囡都覺得幾surprise.

恭喜哂!!

男爵府

Tiffanyma:
恭喜哂!
你就好啦!囡囡寫字咁好!
我囝d寫好似識飛咁!

大宅

Hi,

我囡囡讀幼稚園時已經拿過校內的書法獎, 但我仔仔(現在k2)寫字好差, 同家姐比起是一個天, 一個地, 我好擔心兩年後他讀小學時成績差, 默書食蛋! 但我又吾想俾壓力仔仔, 因為他的老師已經常常說他好依賴, 吾識寫筆順, 有時仔仔同我講他不開心, 因為吾識寫字.

looby 寫道:
Tiffanyma:
恭喜哂!
你就好啦!囡囡寫字咁好!
我囝d寫好似識飛咁!

男爵府

Tiffanyma:
我哋沙官媽個個都有個細返K2咁'橋'嘅! ?-(
到時大家嘅小朋友咪同一級囉!
唔通女仔寫字真係好d!我細女d字又係好齊整o架! :mrgreen:

其實我對個仔d字已經唔敢要求啦!希望d字可以安全着陸,唔好飛哂上天已經ok啦!
該用戶已被刪除

大宅

looby ,

好快就讀小一, 出年要擇學校啦, 我是會選沙官先,起碼有家姐照應下.

我仔仔見我同家姐做預默, 所以近日我都同他玩默書遊戲, 我會讀些字叫他寫出來, 想想他記吾記得, 希望有的幫助啦!

[quote]
looby 寫道:
Tiffanyma:

首頁

尾頁

跳至