自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

請幫忙-如"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理

請幫忙-如"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理

是否好傷身???
有無禁忌???
有乜一定要注意,做完是否不可洗澡等???
身體點調理???

有無wedsite可有更多調理方法???

大宅

Re: 請幫忙-如"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理

我聽過話要當生完BB咁坐月同進(保),因我表姐之前冇咗個BB :-( :-( :-(

民房

Hi minna12,

唔該晒!

其他媽咪,請妳地幫幫講多D好嗎??

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

岩岩做完手術個兩個禮拜都唔好食任何補血o既野,好似當歸、人蔘同鹿茸等,以防會血崩•
平時可以食薑飯去風,其他飲食都可以照平時一樣•
進保就等兩個禮拜後就可以開始,可以煲下雞湯或者燕窩都得,若果真係想補血就等 d 血清晒再黎月經清埋後就可以食當歸呢 d 野•

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

民房

無人回應好傍徨,好彩又多一個回覆,真係唔該晒妳,有D問題希望妳解答,
請問是否頭2星期/1星期,唔可以掂水??or唔可以沖涼????
要唔要吃木耳清D疼血???可幾時吃????
多謝晒妳幫忙

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

無人話唔掂得水,照樣可以沖涼洗頭,洗完頭即時吹乾就得•
個時我媽咪係醫院已經整木耳蒸豬肉或者係梅菜蒸豬肉比我食,到出左醫就用少量薑炒飯比我食,食左兩個禮拜左右就乜都照食,係進補等正式黎經清晒先真係補•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

民房

真係唔該晒!!
真對不起,要妳記起不開心的回憶!

真的希望可以從頭來過,那麼便什麼都沒有發生,我真的不想這樣做,但現實是多麼難捱,我很內疚!!!

王國長老

傻o既!
有咩會唔開心丫,自己身體唔好搞到佢無左只係証明我地無緣份o者,只係希望 d 資料幫到你o者•

提多一句,就係要小心避孕,因為識好多人都係生完或者做完人流後好易又有左,我就係小產完又好快有左,但係身體極差下想要都保唔到個 bb•

該用戶已被刪除

民房

都是老公唔好,現想已太遲,有2個已經好大負擔,time and money都唔容許,尤奇每當勞氣時,真的會爆炸,多一個只會令佢更無幸福........

民房

Thanks J&D

大宅

手術後記得避孕呀,聽人講無論生完bb或做完終止懷孕手術後,都會好容易有bb架,小心d啦! 係生命黎架!

別墅

可看看中醫調理很好的

首頁

尾頁

跳至