美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家洗完頭後,會甩大約多少條頭髮?

我自己就甩幾十條,唔知正唔正常呢! :-( :-(

複式洋房

Re: 請問大家洗完頭後,會甩大約多少條頭髮?

無乜點在意過wor, 不過唔會太誇張.
:-) :-D

別墅

我呢排都甩左好多,好恐怖

大宅

conniedodo 寫道:
我自己就甩幾十條,唔知正唔正常呢! :-( :-(

嗄!咁多? 我甩十幾條都已經驚到c :-( :-( :-( (因為我差唔多日日洗頭), 不如你去睇

大宅

我覺得自己電完髮後勁甩lor! :-( :-(

侯爵府

長頭髮會甩得多d, 都好正常者, 唔over一百條都算正常。

大宅

我好似無咩點甩

子爵府

4-50條, 用左好多方法都冇改善, 冇哂計 ... :-(

子爵府

我d長頭髮朋友都無嘜點甩,但我就甩一大堆.

有朋友用過一隻洗頭水叫"美康",用完已無甩,後來我介紹

男爵府

之前另一邊有個bk mami 介紹用, 係watson 買架, krystelle ( switzerland 出架 )
我都係用左幾日, 如果好就上黎報料啦 !

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

每日甩50條頭髮都屬正常的。

我洗一次頭都甩幾十條,不過,日日o甘甩,我又唔覺頭髮少左喎,應該每日都有新髮生出,唔駛擔心。

如果你明顯地覺得頭髮愈來愈薄,去睇下醫生囉。

子爵府

我以前正常1日甩10-20條, 而家日甩50條or以上, 有時仲多d tim ... try左好多野, 又食又搽都冇改善. 可能年紀大左, 賀爾蒙有變掛?

你係唔係try緊"美波首烏shampoo"? 隻 "k"字頭既shampoo我都想買 ... 唉一見新野就想try ...

你地try左新野記上黎報料呀 ...

子爵府

脫髮依家野, 睇醫生都冇用家, 我見大把醫生都地中海啦 ... 有個仲去織左髮 ... 假到呢 ...見到佢真想大笑呀 ...

晴B媽 寫道:
每日甩50條頭髮都屬正常的。

我洗一次頭都甩幾十條,不過,日日o甘甩,我又唔覺頭髮少左喎,應該每日都有新髮生出,唔駛擔心。

如果你明顯地覺得頭髮愈來愈薄,去睇下醫生囉。

複式洋房

我用緊一隻牌子叫 "Kolane", 龍城有得賣. 隻shampoo有好多種類, 我用緊"貂鼠油"系列(即mink oil), 佢唔係油份, 係有mink oil成份ge shampoo, 好o岩winter用.
:-) :-D

複式洋房

我睇開嗰e生近排見佢D頭髮濃密咗,仲可以吹個旦達頭,即刻問佢係咪有得醫脫髮?
佢話係有药,但淨係FOR MEN ONLY,俾佢激死!
Peynet

大宅

美康?請問在那裡可買到?

[quote]
garon 寫道:
我d長頭髮朋友都無嘜點甩,但我就甩一大堆.

有朋友用過一隻洗頭水叫"美康",用完已無甩,後來我介紹

大宅

是for防脫髮嗎?

SiuHak 寫道:
我用緊一隻牌子叫 "Kolane", 龍城有得賣. 隻shampoo有好多種類, 我用緊"貂鼠油"系列(即mink oil), 佢唔係油份, 係有mink oil成份ge shampoo, 好o岩winter用.

首頁

尾頁

跳至