母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢話生我時無咩奶,開咗啲好稀嘅糊仔畀我食。係咁叫我開畀阿囡食,話飽肚。我咁大個人都無咩事棟係到,證明無大礙唉,次次話唔駛住,佢次次都講。

做一個c9唔係易事.

水晶宮

回覆:媽媽成日叫我開糊仔畀1個月大嘅囡囡。

帶佢反健康院俾姑娘丙下

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

伯爵府

引用:佢話生我時無咩奶,開咗啲好稀嘅糊仔畀我食

原帖由 nicolwong 於 12-01-09 發表
佢話生我時無咩奶,開咗啲好稀嘅糊仔畀我食。係咁叫我開畀阿囡食,話飽肚。我咁大個人都無咩事棟係到,證明 ...
我都係呀!我初生就食稀糊仔過夜。

不過我就情願開奶粉俾個女飲啦!

大宅

之前睇過有節目講個bb四個月開始食糊仔,之後攪到食極都唔飽,3歲已經痴肥

大宅

飽肚,但唔夠營養。bb唔知可唔可以消化到。情願12點比奶粉。

子爵府

要補都補奶粉啦, 開糊仔做乜...

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

大宅

媽媽成日叫我開糊仔畀1個月大嘅囡囡。

咁細個BB,腸道應該未識消化。 同埋糊仔應該無奶粉同人奶咁有營養!

伯爵府

牛年勳章

我大仔時,佢嫲嫲同姑婆果d又係咁,果時先得20日大,逼我個仔食,仲要係加左糖,係杰身果d
有一次我老公鬧佢地,先無再咁做

咁細個緊係唔好食糊仔la , 下係同你亞媽講,夜晚果餐補奶粉law
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

畀面勳章

唔食得架!

子爵府

nicolwong 發表於 12-1-9 00:29
佢話生我時無咩奶,開咗啲好稀嘅糊仔畀我食。係咁叫我開畀阿囡食,話飽肚。我咁大個人都無咩事棟係到,證明 ...

唔好意思講句: 毒品食少量都未必會有事.... 係咪為咗開心下都要食下??

d上一代好多都好亂嚟, 唔死唔代表有益... 如果香港飢荒, 我唔會反對餵初生bb食糊仔, 冇得食嘅時候樹皮都會畀佢食

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

別墅

回覆 回覆:yikaho的帖子

千萬唔好俾,人奶b最快六個月先俾,奶粉b最快四個月,早過四個月機能未發育好。大陸有個親戚朋友,兩個月話奶粉貴俾飯佢食,點知整壞咗腸胃,宜家就嚟兩歲都要keep住睇e生

emmylai  低能!  發表於 12-1-10 07:40

大宅

BB防敏心得分享勳章

滿月之後奶水會多D,堅持啊,加油
糊仔就唔好食住喇。六個月之後先喇。

禁止訪問

引用:我大仔時,佢嫲嫲同姑婆果d又係咁,果時先得2

大宅

引用:Quote:nicolwong+發表於+12-1-9+00:29+佢話

原帖由 yikaho 於 12-01-09 發表
唔好意思講句: 毒品食少量都未必會有事.... 係咪為咗開心下都要食下??

d上一代好多都好亂嚟, 唔死唔代表 ...
我都想起食樹皮。哈!

男爵府

畀面勳章

我媽媽食用水浸溶既乾蘇餅糊仔大,我姑姐食鷹x奶大
果個年代無錢買奶粉又唔想餓死B就咩都比佢食。

男爵府

畀面勳章

媽媽成日叫我開糊仔畀1個月大嘅囡囡。

啲前輩成日舊時乜乜乜舊時物物物~舊時無肺鏈無沙士死人添~以前夭折卒死率都高架~無得揀/唔識就話姐~有得避免既梗係唔好俾佢發生啦~

別墅

舊時夭折率高佢地唔講?

別墅

你諗下bb個人咁細,個胃又細,緊係食唔多又快餓,唔等如佢食唔飽架喎!

洋房

d 長輩就係咁, 成日都話: 我以前都係咁湊大你地幾個架啦..
有咩問題, 宜家又成日點點點 !!
又唔會信醫生姑娘講既說話,佢竟然話:
醫生緊係咁講架啦... 佢想你多d睇佢ma....
HELP !!!!!! 仲可以點 !!!!

大宅

畀面勳章

Nothing should be fed except MILK for the first 6 months!!

It is very important!! It will ruin the baby's digestion system, it is very likely that he will develop certainly food allergies in the future.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊