自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

綽盈媽咪 發表於 12-2-14 15:10
回覆 ching070707 的帖子

剛問了200M光纖 簽24個月收安裝費$340, 原價$165/月 ,回贈coupon$1,450-(Plan$1, ...

我唔係住村屋,但係一路都係用普通的寬頻上網, 而家要轉光纖的就要再拉線同換個modem,所以有安裝費.

請問條光纖線的外表係唔係同普通電話線一樣呢!

ching070707  係白色..同普通電話線差不多==!  發表於 12-2-17 10:53
綽盈媽咪 ;-)

別墅

回覆:綽盈媽咪 的帖子

一向都唔收安裝費架,數據機來來去去都得三隻。唔好信呀,全部都係藉口
同埋光纖唔係真係咁快,如果用於普通上網,完全無分別,只是下載檔案較快

ching070707  光纖唔係真係快D??~O~ 點解??可以解釋??咁第2時有人問我,都可以話被佢知,,^^  發表於 12-2-17 10:59
如果有人一次又一次的對你撤謊,那就甩了他

別墅

回覆:綽盈媽咪 的帖子

而且光纖係整幢大廈安裝,點解要你比安裝費,又唔係只係裝係你屋企

ching070707  ??我都係咁念,,^^  發表於 12-2-17 10:50

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 CWmm 的帖子

如果speed差不多, 我都係用8M的Plan算了. 又平少少, 唔洗比禁多$$出來自己買返coupons. Thanks.

綽盈媽咪 ;-)

禁止訪問

別墅

回覆:apsm 的帖子

租用數據機?不可能的事(O_O)
因為pccw全面加價,但只有村屋同公屋先會係$218行8m,但宜家仲有$190既plan

別墅

引用:+本帖最後由+apsm+於+12-2-16+19:53+編輯+\

原帖由 apsm 於 12-02-16 發表

回覆 ct1014 的帖子
只有一種 vouter 係要加錢,但就算加都只係$13
果隻vouter就係無線vouter包埋home wifi先需要加錢

男爵府

我本身用開8M (公屋), 因為尋日突然上唔到網, 咁打去問同約師傅上黎睇, 跟住個男仔話可以不用加錢, 不用再加約同免安裝費升級至100M光纖, 但係我驚有古惑嘢唔敢應成佢住, 佢話要係師傅上黎之前確認, 否則此優惠無效, 你哋覺得有無問題呢?

大宅

係街擺檔個的平過打上台.
我都是158簽了4個月到,原用開是110兩年了,送650惠康,免3個月,即是110元月.(估是30M)沒有wifi,因要我35元,叫佢取消,為何要收費?大夏己有免費wifi,有無人知????
基本now有.再加15元收209-214,630,147.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆 屏姐姐 的帖子

大夏己有免費wifi??唔係唔可以係室內用架咩??唔係要係公園用??
我個WIFI,FOR 第2個電腦.,,,+去街如果付近安PXXX個WIFI,,可以用自己密碼,入去上網...

別墅

回覆:續約pccw上網要$17x,可以講你地用幾$?讓我不用做水魚。

留意清楚自己大廈係咪真係有wifi,是否免費,因為有人試過用,但就收$10一日

大宅

pccw 舊客完約: 30mb, $238, 24個月約, free 3個月, $500 coupon, 平均 $187

請指教

大宅

yes,比pcxx攪到我暈,為麥收多了一個wifi費,我家人用smartxxxx都是用無線上網.

禁止訪問

回覆 回覆:屏姐姐的帖子

大宅

回覆 Sukilee369 的帖子

是呀,set左都5知,直至帳單來至知,甘米打上台講囉,從未用過wifi(無線上網)

禁止訪問

回覆 回覆:屏姐姐的帖子

首頁

尾頁

跳至