自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 親子達人勳章

唔會啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我自己住12網, 雖然我小朋友無讀12網學校(我亦無玩過大抽獎), 但我都覺得對網內小朋友好唔公平
你知嗎, 當年我女讀K3, 全班只有一個入瑪利曼, 果個係住南區架(反而住12網果D一個都抽唔中), 舊年, 我自己知道都起碼有4個係借12網地址

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

犯法架

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔做犯法事

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我自己住12網,+雖然我小朋友無讀12網學校(

原帖由 Charlotte_mom 於 12-01-11 發表
我自己住12網, 雖然我小朋友無讀12網學校(我亦無玩過大抽獎), 但我都覺得對網內小朋友好唔公平
你知嗎, 當 ...
Net 12, 34, 41 ..... 呢 d hit 網好多人爭,不過近年查得緊左,教署會突擊上黎家訪,睇下係未真係住個度 !!

虛報犯法既野,個人覺得自己唔好做之餘,亦冇必要助長人做 lor

Charlotte_mom  SIDE鬼氣, 我識D人全部過晒關, 我都唔敢公開過程廢事又有人學呀  發表於 12-1-11 14:55

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比左你,你會唔會借個地址比人報學校?

死都唔會借:;pppp:

水晶宮

虛假聲明 <------ 詐騙罪.

申請書的內容是聲明來的.

子爵府

回覆 shinku 的帖子

唔借囉!況且甲部已有3間跨區學校啦,做乜重要借他人地址?

子爵府

回覆:shinku 的帖子

如親姊妹開口,好難話吾借

老表就 no way

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:比左你,你會唔會借個地址比人報學校?

如果有至親問我借,我唔想但都會借。朋友或遠親,絕不借。不過,我無呢個煩惱,我住新界

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

犯法架喎

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:mouth:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

比著我就唔會借

要仔女入讀名校區既名校, 父母都要付出, 唔係搵人借地址

珍珠宮

幾親都唔借~

pomanlife  agree  發表於 12-1-11 13:00

水晶宮

問題是是否居住該地址, 和種票事件一樣, 如果解得通就得, e.g. 用爺爺地址.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔會, 一來犯法, 二來對其他學生唔公平, 而且俾你成功入讀都唔馨香啦
淡淡的來, 好好的去 ....

翡翠宮

畀面勳章

我點都吾借,我個fd問我借地址開戶口我都無借比佢

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

水晶宮

畀面勳章

shinku 發表於 12-1-11 11:02
我搵到報導話係犯法,
剛剛 send 左比表妹,
希望 stop 得切!!!!

佢都已經借咗啦, 你講嚟都冇用喇!

首頁

尾頁

跳至