懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 在家待產的準媽媽得閒入黎傾

開始放產假啦
唔知BB幾時出世呢?到時就有排忙...

別墅

最近無人上黎傾,唔通去晒生仔

複式洋房

各位媽媽,
我生

大宅

放產假啦...但bb未出世好鬼悶呀唔知做乜好

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

SaSaBB

你咁講,我有d驚添

複式洋房

我昨日開始放假,依家好relax呀!不過有少少悶囉..
我預產期係12月8日.

大宅

SherBB,,
HI HI~~ 我預產期都係12月8號呀!!!!!
你以家心情有無d緊張呀???

複式洋房

有d緊張, 但成日覺得BB遲出世...你呢?

大宅

我都緊張呀,,不過我同我老公都覺得亞b會早出世,,因為我以家成日都好肚痛,,同埋d宮縮愈來愈密~~ 咁你有無d咩唔舒服呀??

複式洋房

我無唔舒服, 仲食得訓得. 同平時一樣. 係間唔中有少少痛,醫生話係正常的子宮收縮.
:lol:

大宅

SherBB,,
我反而唔係呀,,我以家成日都覺得好累,,不過又訓得唔好,,成日去廁所,,去完又訓唔返眼光光,,真係辛苦~~

大宅

c 火, 我都唔覺得自己宫縮密既
請問宫縮時你吔既 feeling 係點架 ?-(
我都就嚟生得, 但仲係舊飯, 咩都唔識, 搞到食咗幾雲炸糊 :-( :-(
happyzoehk 寫道:
我都緊張呀,,不過我同我老公都覺得亞b會早出世,,因為我以家成日都好肚痛,,同埋d宮縮愈來愈密~~ 咁你有無d咩唔舒服呀??

複式洋房

我估你差不多生啦!你係咪第一胎?我係呀~

大宅

準媽媽 ,,
宮縮咪即係個肚"拿"到實哂好硬嫁~~
你真係就黎生得嫁la,,唔好咁擔心,,可能亞b覺得你個肚舒服得制,,想住多幾日既姐~~

大宅

SherBB ,,
我都係第一胎呀,,係呢,,你係邊道生呀???
我係屯門醫院生呀!!!!

大宅

我好似冇咩呢啲 "那" 到實硬晒既反應喎, 但成日都覺得阿仔响我個肚撐到 " 恒 " 晒,唔通呢啲就係 ?-( ?-( 同埋我而家久不久個恥骨位頂到好痛, 唔知係咪 bb 好低所以咁呢, 沉日去覆診, 直情要禁住先行到
happyzoehk 寫道:
準媽媽 ,,
宮縮咪即係個肚"拿"到實哂好硬嫁~~
你真係就黎生得嫁la,,唔好咁擔心,,可能亞b覺得你個肚舒服得制,,想住多幾日既姐~~

大宅

me too ....

我响廣華生, and u
SherBB 寫道:
我估你差不多生啦!你係咪第一胎?我係呀~

大宅

準媽媽,,
可能唔係個個人都有宮縮既問題la,,我都係耐唔耐恥骨位會痛,,好彩唔係成日咋,,因為痛起上黎真係行唔到嫁,,我都試過行行下街痛到企左係到唔識郁呀,,不過聽人講咁樣痛,,好似係因為亞b個頭仔落緊去,,所以頂到我地痛囉~~

洋房

我37週3啦, 無時無刻都有宮縮情況, 仲開始越來越密, 唔知係咪就生得呢

複式洋房

我而家36週左右,因為有大假連埋產假一齊放,所以已經開始放假,係屋企真係有啲悶,呢幾日下午都會忍唔住出街行吓。
最近個肚仔好易肚痛,唔知係咪正常呢?
我預產期係12月17日,選擇順產,所以會成日諗唔知幾時生得,到時情況係點呢?老公會唔會係身邊呢?

首頁

尾頁

跳至