跳至

首頁
12345...84

尾頁

複式洋房

有冇住係香港仔全職媽咪呀?入既得閒入來傾下呀.

我係全職媽咪,成日係居企溱仔都好悶,唔知有冇人好次我更樣呢??

大宅

Re: 有冇住係香港仔全職媽咪呀?入既得閒入來傾下呀.

Hi, I just pregnant, living in Aberdeen. I got part time job. Are you pregnant? or you have children already?

複式洋房

Re: 有冇住係香港仔全職媽咪呀?得閒入來傾下呀.

vero
hihi你好呀,你有左幾多個月呀,你做更咩野part-time job呀,因為我英文唔係好叻,希望你可以多d留言,可打打中文la,我小朋友今23個月,有時係home到都唔知做咩好,覺得都幾悶既,希望有多d人上來傾計,上到來有人覆我真你好la.

洋房

hi 我住係香港仔中心,有兩個小朋友,一個17個月,一個3個月,如果有時間一齊傾吥啊.

大宅

Sure!! Talk when free. You are very experience ya!
I need to get your advice about pregnant. :)

複式洋房

小河馬
哇,你d小朋友都好細呀,更你米3年抱兩囉囉,係米自己照顧兩個小朋友呀,照顧兩個小朋友辛唔辛苦la,更你d小朋友係米一仔一女呀?如果係真係好字呀. 我小朋友就來2old呀,打算比佢讀幼兒班,但聽好多人講,香港仔都冇既學校,所以我而家成日都煩更,而我自己又想出來做野,唔洗成日係home更悶都唔知做咩好,更你平時一定好忙呀,一定冇我更得閒la,更你平時有空做d咩既la?

複式洋房

vero
你而家都做更野既,你做咩工既?有左幾多個月呀,有左辛唔辛苦呀,係呀,如果你有關懷孕既野問我都得既,如果我識既話,不過你最好打中文la,因為我會明d囉 ,你係米返工先可以上網既??

大宅

QBB,
BB Only 6 weeks old. I do part time job and some free lance to enhance my income. Very flexible.

You are so lucky, no need to work.

懷孕唔辛苦 :) Only tired.

Sorry, can't type Chinese. Later, after I install writing pen will be ok.

did you use private doctor in aberdeen? Which hospital did you go for your baby?

複式洋房

vero
你有左六個月呀,更係where生呀,我個時就係瑪麗生既,如果你係香港仔住,你係米選擇係個度生呀??你幾多old呀??我覺得你應該好細,係米做文職既,做下野都唔洗更悶既,又可以搵到奶粉錢,如果有得工作既話,我都想工作呀,你有工作做,我都覺得你幾好呀,我個時懷孕唔係see doctor唔係aberdeen see既,我係central see既,你有冇指定醫生see既??
:lol:

洋房

QBB: 我兩個小朋友都係女仔,我都有做嘢呀,不過唔係好辛苦, 我都有打算比佢讀幼兒班,,但都唔知邊問好,如果你有D咩心水,交流不呀.

別墅

Hi QBB,

我都係全職媽咪, 我囝囝都係23 個月, 請多多指教呀!!!
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

男爵府

hi
我12月將會搬去石排灣,我都係全職媽咪, 我囝囝都係3歲半, 請多多指教呀!!!

男爵府

成日都無人

別墅

pakwong,

May I ask which kindergarten your son is studying??
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

男爵府

跑馬地寶血幼稚園

複式洋房

哇.....乜更耐都上來多左更多人上呀,真係好la,Cwong
hi你都係全職媽咪呀,平時係屋企有咩野做既,係屋企會教你囝囝做d乜野既??因為我平時係home多數比個囝睇vcd.
小河馬
更你兩個小朋友係邊個照顧既??平時放假多數同d小朋友去邊度玩呀??我覺得香港仔冇乜地方去行,去邊度都要塔車出去,所以我覺得都唔係幾放便既.搵幼兒園放面,我真係覺得香港仔唔多選擇,可能會選擇海怡既康傑,你有乜心水??
pakwong
你12月搬去石排灣呀,更你而家住係邊呀??你仔仔讀更寶血呀,係上午班定下午班呀??係坐校車定自己帶佢返學呀??之前有冇比佢讀幼兒園呀??多d上來傾下呀.

別墅

QBB,

For going out, I usually take my son to join a playgroup twice a week and take him to the playground to play and ride bicycle.

For Staying at home, I usually read some story books with him and listen music and singing, and sometimes I will let him to watch television.

I have to cook 2 meals for my son and prepare dinner everyday, So very busy!!! :-( :-(

How about yours?

男爵府

QBB,

我而家住係赤柱馬坑同99住,,仔仔讀更寶血呀,係上午班.

將會係坐褓姆車,[後選校車],因而家都坐緊褓姆車,有讀過占美or聖彼得堂],得閒多d聯絡,吹水飲茶 帶我行

大宅

QBB,
有左 9 weeks now, not 月. May be 瑪麗生 or Private hospital, still not yet decided.

I am not young, over 30 already la...... :-( How about you?

I don't have 指定醫生 yet, who was your doctor? Good?

PakWong/CWong/QBB,
So happy to know you all.

Vero

民房

我住黃竹坑,仔仔27個月大,就嚟返學,好辛苦呀!我做酒店,要返shift,又成日返通宵,仔仔好黐身,一出門口就喊.....我好想唔駛做呀!!--做全職媽媽!
JunJun is going to Kindergarden lu..!!^^

首頁
12345...84

尾頁

跳至